Hedef birden çok madalya

Güncelleme Tarihi:

Hedef birden çok madalya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 13:35

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda bireysel branşlarda Türkiye madalya sayısını artırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin oyunlar tarihinde en fazla madalya kazandığı branş olan atletizmde sporcular çalışmalarını aralıksız sürdürürken, en modern tesislerine Trabzon'da kavuşan tenis branşında ise Türk sporcuların performansları merakla bekleniyor.

Oyunlar tarihinde Türkiye'nin başarılı olduğu branşlar içinde yer alan judo da milli takımı hazırlıklarını daha fazla madalya hedefi ile Trabzon'da sürdürecek.

Bisiklette son yıllarda başarılara imza atan bisikletçiler 3 sporcu ile oyunlarda madalya mücadelesi yapacak.

Oyunların başlamasına az bir zaman kala heyecan artarken, judo, bisiklet, tenis, jimnastik, atletizm federasyonu başkanları yaptıkları açıklamalarla branşlarında olimpiyat öncesi çalışmaları değerlendirdi.

Başkanların, oyunların resmi internet sitesi www.trabzon2011.org'a yaptıkları açıklamalar şöyle:
Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın, Türkiye'ye kazandırılmış en büyük organizasyonlar arasında yer aldığını ifade ederek, “Ülkemizde EYOF'a benzer spor organizasyonların sayısı her geçen yıl artmaya başladı. Türkiye artık her türlü spor organizasyonlarını yapabilecek güce sahip. Oyunlar için yapılan tesisler gerçekten çok etkileyici. Kente inşa edilen tenis kortlarına bizzat gidip incelemeler yaptım. Spora yatkınlığıyla bilinen Trabzon halkı, bu güzel tesisler sayesinde gelecek yıllarda çok önemli başarılara imza atacaktır. İlk defa olarak Türkiye'de bu kadar kapsamlı bir tenis tesisine kavuşmuş oluyoruz. Bundan sonra kış kamplarımızı Trabzon'da yapma fırsatı bulacağız” dedi.

Bisiklet Federasyonu Bakanı Emin Müftüoğlu ise bisiklette başta Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu olmak üzere önemli organizasyonlara düzenlemeye başladıklarını, Trabzon'da yapılacak oyunlar sayesinde yöre insanı bisikleti daha fazla seveceğini kaydetti.

Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, EYOF'un, Trabzon'a özellikle ekonomik, turistik ve konaklama konusunda çok şey katacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Türkiye son yıllarda birçok önemli uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. EYOF sayesinde Trabzon'a çok ciddi yatırımlar yapıldı. Trabzon bir çok branşta Türkiye'nin önde gelen tesislerine sahip oldu. Bu kentimizin çehresi, sporla değişecek. Burada yapılan tesislerde birçok branşta dünya ve Avrupa şampiyonaları düzenlenecek.”

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları gibi önemli bir spor organizasyonunun Türkiye'de düzenlenecek olmasının, kendileri için büyük şans olduğunu, atletizmde Türkiye'nin yüzünü güldürecek sonuçlar almak istediklerini vurguladı.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da en son düzenlenen Tampere Oyunları'nda 2 madalya kazandıklarını anımsatarak, şunları ifade etti:
“Amacımız bu olimpiyatlarda 4 madalyanın altına düşmemek. EYOF Trabzon 2011'de 4 madalyanın altına düşmemeyi hedefliyoruz. EYOF, yaz olimpiyat oyunları içerisinde çok önemli bir yere sahip. Malta'da geçen hafta düzenlenen Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda EYOF'da mücadele edecek sporcularımızda mücadele etti ve
başarılı sonuçlar aldı. Judo, EYOF tarihinde Türkiye'ye en fazla madalya
kazandıran branşlar arasında yer alıyor. Bu başarımızı Trabzon'da da sürdürmek amacındayız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!