Hedef bilim uzmanı yetiştirmek

Güncelleme Tarihi:

Hedef bilim uzmanı yetiştirmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 11:48

Sağlık alanında lisansüstü eğitim almak isteyen adaylara yönelik süreç başlıyor. Bir vakıf üniversitesi de  ‘Üreme biyolojisi’, ‘Sağlıkta kalite ve hasta güvenliği’ ile "Sağlık kuruluşları yöneticiliği’ yüksek lisans programlarıyla öğrencilere  hizmet verecek. Adaylar 1-8 Şubat arasında programlara başvurabilecek.

Haberin Devamı

Sağlık istihdam oranının yüksek olduğu alanlardan biri. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü de öğrencilere ‘Üreme biyolojisi’, ‘Sağlıkta kalite ve hasta güvenliği’ ile "Sağlık kuruluşları yöneticiliği’ yüksek lisans programlarıyla hizmet verecek. Adaylar 1-8 Şubat arasında programlara başvurabilecek. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Gül Akdoğan Güner, kurumun başlıca misyonunun tıp ve sağlık bilimleri yönünden mesleğinde üstün donanımlı bilim uzmanları yetiştirmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Güner eğitim programlarının önemine değinerek  şu bilgileri verdi:

“Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki programların eğitim-öğretim planları, YÖK’ün, Bologna kriterlerinin, Avrupa Birliği Salzburg ilkelerinin, EUA Doktora Konseyi’nin ve Avrupa Sisteminde Doktora Eğitimi Platformu’nun (ORPHEUS) önerileri doğrultusunda oluşturuldu. Tezli, tezsiz ve Türkçe olarak ayrılan üreme biyolojisi, sağlıkta kalite ve hasta güvenliği ile tezsiz sağlık kuruluşları yöneticiliği yüksek lisans programlarımıza öğrencilerimizi kabul edeceğiz.

Haberin Devamı

Üreme biyolojisi ile sağlıkta kalite ve hasta güvenliği yüksek lisans programları ilk öğrencilerini alacak. Öğrenciler programla sağlık bilimleri alanındaki araştırmalarına ve geleceklerine açılan dinamik, yenilikçi bir kapıyla karşılaşacaklar.

Araştırma projeleri başlıyor

Tezli üreme biyolojisi programında öğrenim gören öğrenciler üreme sağlığına ışık tutacak oldukça geniş bir çerçevede gerçekleştirilen araştırma projelerinde görev alma ve bilimsel araştırmaları yürütme konularında deneyim kazanacaklar. Sağlıkta kalite ve hasta güvenliği programında tıbbi hataları en aza indirmeye yönelik araştırmalar yapılacak. Ders saatlerinin akşamları ve hafta sonları olması sebebiyle yoğun iş temposunu sürdüren profesyonellerin eğitimine olanak tanıyan bir ders planı sunduk.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!