Hedef Avrupa’nın zirvesi

1991 yılında Birinci Lige çıkan Fenerbahçe, bu tarihten itibaren alt ve üst yapıda yapılan bilinçli çalışmalarla, Bayanlar Basketbol Ligi'nin hegamonyasını, ezeli rakibi Galatasaray'dan aldı.

Metin Aşık'la başlayan hamle, daha sonra Başkan Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu'nun bayanlara verdikleri destek, Fenerbahçe'de sürekli bir başarıyı da birlikte getirdi. Menajer Murat Yosmaoğlu'nun bayan takımının bugünlere gelmesinde yaptığı önemli çalışmalar, coach Zafer Kalaycıoğlu'nun teknik ve taktik bilgisi, bir yıldır şubenin başında bulunan Işık Eyigüngör ve yedi kişilik ekibinin katkılarıyla birleşince, sarı lacivertlilerin rotası Avrupa'nın zirvesine çevrildi.

Fenerbahçe bu yıl FIBA Avrupa Bayanlar Kupası'na katıldı ve büyük başarı göstererek Final-Four'a kaldı. Başkan Aziz Yıldırım, Şube Sorumlusu Işık Eyigüngör'ün finallerin İstanbul'da yapılması isteğine tam destek verince, Türkiye Basketbol Federasyonu Final-Four'u İstanbul'a almayı başardı.

Bu hafta sonu Abdi İpekçi Salonu'nda gerçekleştirilecek olan bu Final-Four organizasyonunun muhteşem geçmesi için Fenerbahçe ve Federasyon inanılmaz bir çalışma içine girdiler. Fina-Four'a Avrupa'nın en iyi takımlarından Macar temsilcisi MAV Coop ile Rus ekipleri Dinamo Moskova ve Zwezda katılıyorlar.

Zwezda favori ama

Yarın başlaşyacak Final-Four'da ilk maç Fenerbahçe ile Mav Coop arasında oynanacak. Macar Mav Coop gruptan yenilgisiz çıktı. Güçlü oyunculardan kurulu olan bu takım karşısında galibiyet Fenerbahçe'yi finale çıkarır. İkinci maç ise Dinamo ile Zwezda arasında. Kadrosunda 35 yaşında milli oyuncu Elen Shakirova'yı bulunduran Zwezda, hem bu karşılaşmanın, hem de kupanın favorisi.

Miller kardeşler, Erb ve Bethany gibi kaliteli yabancı oyunculara sahip Fenerbahçe'nin, Esra, Melike, Nilay, Şükran, Nalan, Müjde, Ceyda, Devran, Tuğçe, Şükran, Damla ve kaptan Serap'la Mav Coop'u yenerek final oynaması bayan basketbolu açısından çok önemli. Basketbolda iddialı olduğu her ortamda takımlarına büyük destek vermiş olan sarı-lacivertli seyircilerin yarın Abdi İpekçi Salonu'nu doldurarak bayan takımlarını finale taşıyacaklarına yürekten inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları