Hedef Almanya ve Ukrayna

Güncelleme Tarihi:

Hedef Almanya ve Ukrayna
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 11:13

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) yönetim kurulu toplantısında, giyim sanayicileri ihracatta Almanya ve Ukrayna’ya odaklanma kararı aldı.

Haberin Devamı

Hedef Almanya ve Ukrayna

Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e gelen federasyon üyesi 23 dernek başkanı MHGF Yönetim Kurulu toplantısıda sektörü değerlendirdi. Düzenleyenler arasında EGSD’nin de bulunduğu geçtiğimiz günlerde yapılan IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı’nı değerlendiren MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, giyim sanayicileri olarak dört gün boyunca süren fuardan oldukça memnun kaldıklarını ve üye sanayicilerin birçok anlaşmaya imza attığını söyledi.

Hedef Almanya ve Ukrayna



Giyim sanayisinin Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat kalemi olduğunu hatırlatan Öztürk, yakaladıkları bu başarıyı sürdürmeyi hedeflediklerini ve sanayiciler olarak bunun için ilk etapta Ukrayna ile Almanya olduğu görüşünde birleştiklerini belirterek "Bu ülkelerdeki kobilere yönelik ikili ilişkilerin geliştirmeye yönelik seyahatler ve bunun sonucunda toplantıları organize edeceğiz" diye konuştu.

MHGF Başkan Yardımcısı ve EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ise IF Wedding Fashion İzmir’e büyük bir ilgi gösteren kardeş dernek başkanlarına teşekkürlerini sundu. Bu yıl 10.’su gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’ndaki katılımcı ve ziyaretçi sayısında büyük bir artış olduğunu belirten Özden, "İlk kez yeni fuar alanımız Fuar İzmir’de düzenlediğimiz organizasyonumuzdan çok memnun kaldık. Ünlü tasarımcıların sergilediği defileler de ayrı bir renk kattı. Bu fuarı İzmir’imize kazandıran başta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ yönetimi olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonunda MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, ev sahipliğinden ötürü EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden’e teşekkür plaketi takdim etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!