Heat’e Noel armağanı

Güncelleme Tarihi:

Heat’e Noel armağanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2005 00:00

Sonucu merakla beklenen maça eski Lakerslı Gary Payton benchten gelip 21 sayıyla damgasını vurdu. O’Neal ise karşılaşmayı 18 sayı, 17 ribaund ile tamamladı.

NOEL öncesi NBA’nin düşman kardeşleri yine karşı karşıya geldi. Lakers’da şampiyonluk yaşadıkları dönemde dahi anlaşamayan Shaquille O’Neal ile Kobe Bryant’ın farklı takımlardaki mücadeleleri yine dikkat çekiyor. Ve son düelloyu kazanan taraf yine Miami Heat oldu. Geçen sezon rakibini 2 maçta da yenen, sonuncusunu Noel tatilinde Kobe Bryant’ın son saniyelerde kaçırdığı üçlükle 104-102 kazanan Miami, bu kez 1.05 kala eski bir Lakerslı Gary Payton ile galibiyet yolunu açıp 97-92 kazandı. Karşılaşma öncesi ne Shaq, ne de Kobe hiç yanyana gelmedi. Adeta buz gibi bir ortamda başlayan, American Airlines Arena’da yaklaşık 21.000 kişinin izlediği mücadelede Miami Heat, devreyi de 53-48’lik skorla önde tamamladı.

Heat’te O’Neal 18 sayı-17 ribaund- 3 asistlik bir oyun çıkartırken 6 da top kaybı yaptı. Miami’de gecenin sürprizini ise benchten gelerek 31 dakikada 21 sayı üreten Gary Payton (Sezonun en yüksek rakamına ulaştı) gerçekleştirdi. Eski Lakerslı, galibiyetin mimarı olurken, Lakers cephesinde Kobe Bryant 37 sayı-8 ribaund- 6 asist ve 2 blokla maçı tamamladı. Ayrıca Kobe mücadele boyunca kullandığı 8 üç sayılık atıştan da isabet çıkartamadı. Detroit Pistons ise, sahasında son şampiyon San Antonio’yu açık farkla (85-70) yendi ve sezonun 22. galibiyetini aldı. Detroit’te Chauncey Billups (20 sayı) ve Ben Wallace (10 sayı, 21 ribaunt) galibiyeti getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!