HeADD, Cumhuriyet’in 93’üncü yılını baloyla kutladı

Güncelleme Tarihi:

HeADD, Cumhuriyet’in 93’üncü yılını baloyla kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 11:13

Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği (HeADD), Cumhuriyet’in 93’üncü yılını baloyla kutladı. Frankfurt Mariott Otel’deki baloya Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Konsolos Özkan Durmaz ve HeADD Onursal Başkanı Mahmut Telli’nin de aralarında bulunduğu seçkin konuklar katıldı.

Haberin Devamı

BALO saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik baloda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’i güçlü ve sağlam tutmanın herkesin görevi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Buralara gelene kadar çok çaba sarfedildi, çok ter döküldü. Türkiye Cumhuriyeti birçok işe imza attı. Atatürk bizlerden, sözlere, sembollere, dogmalara ve gereksiz çabalara değil, bilim ve akla güvenmemizi istedi. Bilim ve akıl, Frankfurt Başkonsolosluğunun da en önemli konularından. Sizlerin katkılarıyla Eğitim Platformu kurduk. Türk öğrencilerinin Alman toplumunda yerlerini edinebilmeleri için, çalışmalar sürdürüyoruz. Bu bağlamda hepimiz birbirimize çok ihtiyacımız var. Çalışmalarımızda en önde giden dernek HeADD’ye, sözler ve sembollerle değil, gerçekten Eğitim Platformu’na katkıda bulunduğu için teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

YOKTAN VAR OLDUK

HeADD Başkanı Eren Tiryaki de, “Atatürk’ün önderliğinde kazanılmış olan Kurtuluş Savaşı sonrası Türk milleti yoktan var olmuş, Cumhuriyetin evrensel ilkeleri ışığında Türk milletinin kayıtsız şartsız egemenliği sağlanmıştır. Böylece Türk insanının hak ettiği çağdaş ve uygar topluma geçmenin yolu açılmıştır. Dileğimiz bu gururu milletçe hissetmek adına, yüreği Atatürk ve Cumhuriyet aşkıyla atan konuklarımızla daha nice bayramlar kutlamaktır” dedi.
Baloya katılan konuklar, Faruk Görsev Orkestrası ve sanatçılar Sedef Gençoğuz ile Atilla Demircioğlu’nun Türkçe, İngilizce ve Fransızca söyledikleri şarkılarla doyasıya eğlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!