HDP'li Toğrul: Ülke ekonomik olarak çökmek üzere

Güncelleme Tarihi:

HDPli Toğrul: Ülke ekonomik olarak çökmek üzere
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 17:18

HDP'li Toğrul: Ülke ekonomik olarak çökmek üzere

Haberin Devamı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, (DHA)- HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Türkiye'nin dışarının müdahalesine açık bir ülke haline geldiğini ve ekonomik olarak çökmek üzere olduğunu öne sürdü.
HDP Gaziantep İl Teşkilatı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen 'Demokratik Siyaset Buluşmaları' toplantısına; HDP MYK Üyesi Asiye Kolçak, HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Parti Meclisi üyeleri Mehmet Karayılan ve Osman Demirci ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan milletvekili Mahmut Toğrul, ülkenin dışarının müdahalesine açık bir hale geldiğini savundu. Ülke ekonomisinin çökmek üzere olduğunu iddia eden Mahmut Toğrul, şunları dedi:
"Bugün AKP saray çetesi güçlü olduğu için zulmü devam ettiriyor. Aslında betleri benizleri atmış durumda. Kime güveneceklerini bilemez durumdalar. Bu ülke, bu saray çetesi her an yıkımla karşı karşıyadır. Her an bir başka darbenin gerçekleşmesi olasıdır. Her an Türkiye bu IŞİD, El Nusra çeteleriyle Suriye savaşında gittiği bu ilişki içerisinde artık Türkiye dışarının müdahalesine açık bir ülke haline gelmiştir. Avrupa'daki halkımızın mücadelesi neticesinde Avrupa, Türkiye ile ilgili kararlar almaya başlamıştır. Avusturya dün Türkiye'ye silah ambargosu koymuştur. Bizim üzerimizde kullanılan silahların büyük bir kısmını maalesef başta Almanya olmak üzere Avrupa'dan alıyorlar. Yine Avrupa Parlamentosu Türkiye ile müzakereleri geçici olarak dondurma kararı aldı ve bir anda Türk lirası çöküşe geçti, dolar bir anda 3 lira 45 kuruşa çıktı. Bu ülke, ekonomik olarak çökmek üzere."
Ülkenin hem içeride hem de dışarıda çamura saplanmak üzere olduğunu öne süren Toğrul, "Bu ülke saray iktidarı çetesi bu ülkeyi hem içeride hem de dışarıda bir çamura saplamak üzere. Tam da böylesi bir dönemde biz Türkiye'nin farklı inançları, farklı kültürleri, farklı etnisiteleri, emekçileri, yoksulları bu top yekun faşizme karşı top yekun direniş hattını acilen örmeliyiz. Parlamentodaki 3 parti halklar söz konusu olunca hemen birleşebiliyorlar. Bugüne gelişimiz de dokunulmazlıklarımızın kaldırıldığı dönemde biz, CHP'ye bu oyunda alet olma demiştik, ama CHP anayasaya aykırı olduğunu ama evet diyeceklerini söylediler. Neden? 'E bize derler ki HDP'nin yanında duruyoruz' HDP'nin yanında durmak onurdur, şereftir. Hırsızların yanında durmaktan, arsızların yanında durmaktan, katillerin yanında durmaktan, tecavüzcülerin yanında durmaktan imtina etmeyenler, HDP'nin yanında durmayı imtina ediyorlar" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm halkları düşman olarak gördüğünü iddia eden Toğrul, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Saraydaki zat, düşman olarak yalnızca HDP'yi görmüyor. Tüm halkları görüyor. Onun 'tek adam olma' projesi karşısında her gün rüyaya yatıyor. 'Ben başkan olacağım, ben diktatör olacağım' diye yatıyor. O an rüyasında 'seni başkan yaptırmayacağız' diye bir ses rüyasına giriyor, sabah kalkıp rüyasında gördüğü kişiye operasyon yapıyor, ama rüyasına girecek, mücadele edecek Türkiye'de devrimciler, halklar, Kürtler, Aleviler, ezilenler bitmeyecek. O, o kabusu görmeye devam edecek. İşte biz bunun faşizmi karşısında en geniş zeminli demokrasi bloğunu acilen örmek zorundayız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!