HDP’li 3 milletvekilinin duruşmaları ertelendi

Güncelleme Tarihi:

HDP’li 3 milletvekilinin duruşmaları ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 14:38

HDP’li 3 milletvekilinin duruşmaları ertelendi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)-  ŞANLIURFA'da, 'Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılanan HDP Şanlıurfa milletvekilleri Osman Baydemir, İbrahim Ayhan ile Dilek Öcalan’ın duruşmaları ertelendi.
HDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan, Suriye'nin Kobani kentinde çatışmalarda ölen iki teröristin fotoğrafını sosyal medya hesabından; 'Anınız önünde saygıyla eğiliyoruz' cümlesiyle paylaştığı, Dilek Öcalan ise Viranşehir'de güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen teröristin cenazesindeki davranışlarından ve Osman Baydemir ise geçen yıl Birecik'teki Nevruz kutlamalarındaki davranışlarından dolayı 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan haklarında 5 yıla kadar hapis istemiyle ayrı ayrı dava açıldı. Şanlıurfa'da terör suçlarına bakan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün peş peşe görülen duruşmalara milletvekilleri katılmazken, avukatları ise hazır bulundu.
Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti milletvekillerinin avukatlarının talepleri doğrultusunda savunma için istedikleri ek süreyi göz önünde bulundurarak duruşmaları ileri tarihe erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!