HDP ve VP İzmir'de miting yapacak

Güncelleme Tarihi:

HDP ve VP İzmirde miting yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 16:32

HDP ve VP İzmir'de miting yapacak

Haberin Devamı

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek de İzmir'de bir gün arayla miting yapacak. HDP'nin mitingi Gündoğdu Meydanı'nda olacak. Doğu Perinçek ise Bornova Meydanı'ndan halka seslenecek.

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, partilerin çalışmaları da aralıksız sürüyor. İzmir, bu hafta içerisinde önemli isimleri ağırlayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının yanı sıra, HDP ve Vatan Partisi de kentte mitingler düzenleyerek, halka seslenecek. HDP'nin mitingi Gündoğdu Meydanı'nda olacak. 22 Haziran Cumartesi günü İzmir'e gelecek olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, saat 12.30 ile 17.30 arasında halka seslenecek. HDP İzmir İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir, final diye nitelendirdiği mitinge, 100 bin kişinin katılım sağlamasını beklediklerini aktardı. Aydemir, “Bütün ilçelerde arkadaşlarımız, miting çaba sarf ediyor. Güzel bir miting olacak. Miting alanında kendi partililerimiz görev alacak. 200 kişilik bir ekip olacak. İnsan Hakları Derneği gözlemci olarak alanda yer alacak. Yine İnsan Hakları Derneği avukatları da alanda olacak" dedi. Aydemir, Avrupa Parlamentosundan da yetkilerin mitinge katılmasını beklediklerini açıkladı.

PERİNÇEK BORNOVA'DA OLACAK

VP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek ise, 22 Haziran Cuma günü Bornova'da miting düzenleyecek. Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, “22 Haziran'da çok güzel bir miting düzenliyoruz. Yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bütün ilçelerimiz örgütlenmiş durumdaö dedi. İYİ Parti de 22 Haziran için Gündoğdu Meydanı'nı aldı. Ancak Meral Akşener'in miting yapıp yapmayacağına dair henüz net bir bilgi yok.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!