HDP, Van'da Gaziantep için binasına siyah bez astı

Güncelleme Tarihi:

HDP, Vanda  Gaziantep için binasına siyah bez astı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 16:16

HDP, Van'da Gaziantep için binasına siyah bez astı

Haberin Devamı

Osman BEKLEYEN/VAN, (DHA) - GAZİANTEP'te bir düğüne yapılan canlı bomba saldırısını basın açıklamasıyla kınayan HDP'liler Van il binasına siyah bez astı.
HDP İl binası önünde toplanan aralarında HDP Van İl Başkanı Yakup Ataş, HDP ve DBP'li yöneticilerinde bulunduğu yaklaşık 200 kişi basın açıklamasıyla Gaziantep'te yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamayı okuyan HDP Van İl Başkan Yardımcısı Özgür Aras, saldırılara karşı hükümetin acil olarak önlem almasını istedi. Aras, şöyle dedi:
"Suriye’de ağır bir yenilgi alarak savaşı Türkiye topraklarına taşımak isteyen IŞİD terör örgütü tarafından yapılan bu saldırı, halklarımız arasında etnik bir çatışmanın zeminini yaratmayı amaçlamaktadır. Yurtsever halkımıza dönük bu saldırıya karşı hükümetin acilen tedbir alarak halkın güvenliğini sağlamasını, failleri ve arkasındaki güçleri bir an önce açığa çıkarmasını bekliyoruz. Bugün halklarımız arasında kurulan kardeşlik bağını daha da güçlendirerek dayanışmayı büyütme günüdür. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu düğüne yapılan barbar saldırıyı lanetliyoruz. Katliamın sorumlusu tüm uyarılarımıza rağmen Antep’te gerekli önlemleri almayan AKP hükümetidir. Biz bu katliamın üstünü örtülmesine izin vermeyeceğiz."
HDP İl Başkanı Yakup Ataş ise, Gaziantep'te hayatını kaybedenlerden birinin 17 yaşındaki Metin Caner olduğunu ve yarın düzenlenecek cenaze törenine katılma çağrısı yaptı. Ataş, "Son günlerde 'sivil katliamlarına hayır' adı altında Van’da ve ülkenin çeşitli yerlerinde mitingler ve basın açıklaması düzenleyen sivil toplum örgütlerinin Antep’te katliam karşısında aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Yoksa sivil toplum örgütü olma vasıflarını yitirirler" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!