HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:13

- Diyanet-Sen Çanakkale Şube Başkanı Çiloğlu:- "Teröristin taziye çadırına gitmek, 'Sen güzel bir iş yapmışsın' demektir"

ÇANAKKALE (AA) - Diyanet-Sen Çanakkale Şube Başkanı Sefahattin Çiloğlu, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.
Çiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür olayları kınayıp, lanetlediklerini söyledi.
Bir teröristin, 29 kişiyi Ankara'nın ortasında katlettiğini, katledilmesine vesile olduğunu vurgulayan Çiloğlu, "Kendisi de öldükten sonra taziye çadırı yapılıyor. Teröristin taziye çadırına gitmek, 'Sen güzel bir iş yapmışsın' demektir" ifadelerini kullandı.
Çiloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine katıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bunlar milletvekili olamazlar, bunlar teröristtir bizce de. Cumhurbaşkanımızın bu sözünü destekliyoruz. Hakikaten bunun yapılmaması gerektiğini, memleketimizin birliği için çalışılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada birlik ve beraberlik anlamındaki çalışmaları destekliyoruz. Bu teröriste destek verilen açıklamalarını da nefretle kınıyoruz. Teröristin desteklenmesi, 'Siz o masum insanlara yönelik terör eylemlerinize devam edin' demektir. Bu da memleketimizin birliğini, bütünlüğünü bozan harekettir. Meclise girerken demek ki onlar sadece ücret için yemin etmişler. Ücret almak için yeminlerini etmişler ama yeminlerine sadık kalmıyorlar. Biz kendilerini yeminlerine sadık olmaya davet ediyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!