HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:32

- Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir: - "Halkı katledenlerin yanında saf tutanların Meclis çatısı altında yeri yoktur"

Haberin Devamı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesiyle ilgili, "Halkı katledenlerin yanında saf tutanların Meclis çatısı altında yeri yoktur" dedi.

Cihangir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hezer'in, Ankara’yı kana bulayan teröristin taziyesine gitmesinin bir milletvekiline yakışmayacak hareket olduğunu belirtti.

Ankara’da halkın hedef alındığını anımsatan Cihangir, şöyle devam etti:

"Terör propagandası yaparak teröre destek veren kim olursa olsun hemen yasal işlem başlatılmalıdır. Hezer, ailelerin ocaklarına ateş düşüren bir teröristin taziye çadırına giderek HDP’nin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Halkı katledenlerin yanında saf tutanların meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu durum gururumuza dokunmakta, vicdanımız tarafından reddedilmektedir. Bu davranış, ülkeye ihanetin fotoğrafıdır. Bir yandan TBMM çatısında milletvekili olarak bu devletten maaş alacaksın, diğer taraftan bu devlete, halka silah sıkanlar, masum insanları katledenler için açılan taziye çadırını ziyaret edeceksin. Yok böyle bir şey. Şiddetle kınıyor, devletin bu milletvekili için gerekeni biran önce yapmasını bekliyoruz.”

Cihangir, terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasını arzuladığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!