HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 14:53

- Iğdır'da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara'da 29 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki gösterdi - Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Derneği Başkanı Tağal: - "Saldırıdaki 29 şehidin katili olan kişi ile taziyeye giden bir milletvekili arasında ne fark var" - TADDEF Başkan Yardımcısı Ünsal: - Bu milletvekili hakkında Türkiye Anayasası neyi gerektiriyorsa yetkililer yapmalıdır"

Haberin Devamı

IĞDIR (AA) - Iğdır'da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için taziye ziyaretinde bulunmasına tepki gösterdi.

Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Derneği Başkanı İsmet Tağal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hezer'in gerçekleştirdiği ziyaretin, 75 milyon insana yapılmış ihanet olduğunu söyledi.

Sadece eline silah alanların değil onlara destek çıkanların da ülkeyi kargaşaya sürüklemek istediğini ifade eden Tağal, "Saldırıdaki 29 şehidin katili olan kişi ile taziyeye giden bir milletvekili arasında ne fark var? Ben olayı yapıyorum, sen de benim evime gelip büyüklerime taziyeni sunuyorsun. Demek ki siz de bu işin içerisindesiniz, teröristle farkı olmayan bir milletvekilisiniz" dedi.

Haberin Devamı

Tağal, Tezer ve onun gibi davranan milletvekillerinin, halkın oylarıyla seçilmiş kişiler olmadığını, dağdan verilen talimatla bu görevlere geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Benim dedelerim Çanakkale'de, babam Kore'de ve ben Kıbrıs'ta savaşa girdim, Türkiye'min şanına şan kattım ve ülkemi onore ettim. Bu topraklar üç beş çapulcunun havaya mermi atmasıyla, şehitler olmasıyla sona erecek değil. Bu insanların sonu gelinceye kadar mücadele sürer. Biz kar, yağmur, çamur demeden bu insanlara oylarımızı verip Türkiye'ye sahip ol diyoruz, onlar ise bu topraklara ihanet ediyor. Ben 43 akrabası Ermeniler tarafından katledilmiş biriyim. Benim dedelerimin kanı bu toprağa dökülmüş, ne bu toprakları böldürürüz, ne de kimseye bir karış toprak veririz."

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADDEF) Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal da bir milletvekilinin terörist cenazesine gitmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bu milletvekili hakkında Türkiye Anayasası neyi gerektiriyorsa yetkililer yapmalıdır. Kimse bu milletin gururuyla hassasiyetiyle ve onuruyla oynayamaz, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimse bozamaz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!