HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:20

- GRTC Genel Başkanı Önsay: - "Halkı hedef alan, insan hakları ihlalcisi terörist eylemlere destek veren ve terörist taziyesine giden, terörist mezarını ziyaret edenlerin milletvekillikleri derhal düşürülmelidir"- MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Kırdar:- "Hangi unvanda olursa olsun terörü destekleyenlerin her zaman karşısındayız ve onları şiddetle kınıyoruz"

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (Global Research Thinking Center-GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay, "Halkı hedef alan, insan hakları ihlalcisi terörist eylemlere destek veren ve terörist taziyesine giden, terörist mezarını ziyaret edenlerin milletvekillikleri derhal düşürülmelidir" dedi.

Önsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine gitmesine tepki gösterdi.

Teröre destek veren ve terör propagandası yapanlar için yasal işlem başlatılması gerektiğini belirterek, "HDP’li vekiller bir teröristin taziyesine giderek bir kez daha ne olduklarını ortaya koymuşlardır" dedi.

HDP’lilerin bu tür davranışlarıyla Türkiye’ye açıkça ihanet ettiklerini ifade eden Önsay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ankara'da 28 kişiyi katleden, canlı bomba eylemiyle 28 ocağa ateş düşüren katil için taziye dileklerinde bulunan HDP'liler, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında olmalarına ve bu ülkeden maaş almalarına rağmen bu ülkeye açıkça ihanet ediyorlar. Ankara’daki saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın hiçbirinin ailesine taziyeye gitmeyen HDP’liler, masum vatandaşlarımızı katleden bir teröristin taziyesine gitmekle terör yanlısı olduklarını, terörden beslendiklerini gösteriyor. Bırakın taziyeye gitmeyi, böylesi bir hainin ve caninin cenaze namazının kılınması dahi uygun değildir. Ancak HDP’lilerin bu ilk olayları değildir. Bu konuda hükümeti göreve çağırıyoruz. Halkı hedef alan, insan hakları ihlalcisi terörist eylemlere destek veren ve terörist taziyesine giden, terörist mezarını ziyaret edenlerin milletvekillikleri derhal düşürülmelidir."

MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Kırdar ise HDP'li milletvekilinin Ankara'yı kana bulayan teröristin taziyesine gitmesinin kesinlikle hoş karşılanamayacak bir davranış olduğunu söyledi.

Söz konusu milletvekili hakkında TBMM'nin gereğini yapması çağrısında bulunan Kırdar, "Bu son durum göstermiştir ki PKK’ya yardım ve yataklık yapanların artık dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekiyor. Çünkü onlar Meclisimizin çatısının altında faaliyet göstermelerine rağmen ettikleri yeminlere sadık değiller. Hangi unvanda olursa olsun terörü destekleyenlerin her zaman karşısındayız ve onları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!