HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 15:25

- Müzakere ve Çözüm Derneği Başkanı Özbey:- "HDP'lilerin teröristin taziye çadırına gitmeleri akılla, izanla, şuurla denkleştirilecek bir durum değil"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Müzakere ve Çözüm Derneği Başkanı Atıf Özbey, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "HDP'lilerin teröristin taziye çadırına gitmesi akılla, izanla, şuurla denkleştirilecek bir durum değil" dedi.

Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada ve özellikle İslam coğrafyasında yaşanan sorunların müzakere, sulh ve selametle çözüme ulaşmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Türkiye'nin çok ciddi sorunları bulunan bir coğrafyada yer aldığını belirten Özbey, özellikle iç dinamiklerin bu zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini dile getirdi.

Özbey, AK Parti hükümetleri döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyük hizmetler yapıldığını ancak bazı siyasi partilerin Kürtlere yönelik bu hizmetleri sabote ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

HDP'nin, Ankara'daki terör saldırısını kınayan siyasi partilerin ortak metnini imzalamamasına tepki gösteren Özbey, şöyle konuştu:

"Doğudan aldığımız geri dönüşlerde, Kürt halkının bu durumu kabullenmediğini görüyoruz. Meclis'in hemen yanı başında bomba patlamış, vatan evladımızı, askerlerimizi şehit vermişiz. HDP'lilerin teröristin taziye çadırına gitmesi akılla, izanla, şuurla denkleştirilecek bir durum değil. Kesinlikle HDP, en büyük tepkiyi Kürtlerden almıştır. Bu partinin, grubunun yapmak istediği şey, Van'daki taziye çadırına giderek ortamı daha germektir. Gerginlik yaratarak kendilerini haklı göstermek, mazlum göstermek istemektedirler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!