HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 14:42

- Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Bina: - "Mecliste Türkiye Cumhuriyeti'ne namus ve şeref üzerine sadakat yemini edip sonra da gidip teröristlerin taziyesine katılmak, vatana ihaneti ödüllendirmek demektir"- Türk Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Sarısayın: - "Şehitlerimize, şehit ailelerine, şehit çocuklarına yapılan en büyük saygısızlıktır"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin taziyesine gitmesine ilişkin, "Mecliste Türkiye Cumhuriyeti'ne namus ve şeref üzerine sadakat yemini edip sonra da gidip teröristlerin taziyesine katılmak, vatana ihaneti ödüllendirmek demektir" görüşünü bildirdi.

Bina, yaptığı açıklamada, Hezer'in 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine gitmesinin ihanetin boyutunu gözler önüne serdiğini belirtti.

Teröristlerin cenazesine katılmayı ve taziyelerine gitmeyi, Türkiye'ye yapılan bir ihanet olarak gördüklerini ifade eden Bina, şöyle devam etti:

"Bizim vergilerimizle milletvekili sıfatıyla maaş alanların, teröristlerin cenazelerine katılmalarını şiddetle kınıyoruz. Mecliste Türkiye Cumhuriyeti'ne namus ve şeref üzerine sadakat yemini edip sonra da gidip teröristlerin taziyesine katılmak, vatana ihaneti ödüllendirmek demektir. Bu şekilde terörü ve teröristi meşrulaştırma çabalarını reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu tür bir olayın Amerika'da veya Avrupa'da olması mümkün mü? Orada bir milletvekili, böyle bir ihanet içinde olsaydı, derhal idam edilir veya en azından vatandaşlıktan çıkarılırdı."

Haberin Devamı

Bina, milletvekillerinin dokunulmazlık zırhı altında bu tür faaliyetlerde bulunmasının doğru olmadığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Ne yazık ki ülkemizde dokunulmazlık meselesi, yanlış yorumlanmaktadır. Milletvekili dokunulmazlığı, vekillerin iradelerini korumaya yönelik bir uygulamadır. Dokunulmazlık, milletvekilinin Mecliste yaptığı çalışmalarla ilgilidir. Yoksa teröristlere silah temin etmek, onları kendi aracında gizlemek ve cenazelerine katılmakla ilgili değildir. Dokunulmazlık zırhı altında teröristlere yardım ve yataklık yapılması, kabul edilemez. Son yaşadığımız olaylar, bazı medya kuruluşlarının cilalayıp bizlere satmaya çalıştıkları 'barışçı, özgürlükçü ve Türkiye Partisi HDP' masalını da tümden ortadan kaldırmıştır. Bu terör olayları karşısında söz konusu partinin lideri ve vekillerinin aldığı pozisyonlar ve söylemleri, HDP'nin Türkiyelileşme politikasının tamamen bir pazarlama stratejisi olduğunu ortaya koymuştur. Medyada bunun pazarlamasını yapanlar da derhal milletimizden özür dilemelidir."

-"Meclisten atılmalıdır"

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın da teröristin taziye çadırına giden birinin teröristten farkı bulunmadığını belirtti.

Hezer'in milletvekilliğinin derhal düşürülmesi gerektiğini ifade eden Sarısayın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Meclisten atılmalıdır. Böyle birinin Türk milletini temsil etmesi doğru değildir. Mecliste ettiği yemine uymayan milletvekilinin vekilliği düşürülmeli. Şehitlerimize, şehit ailelerine, şehit çocuklarına yapılan en büyük saygısızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı olan TBMM'de milleti temsili için seçilen vekilin terörist taziye çadırında bulunması kabul edilemez."

Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için Van'ın İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerinde, terör örgütünün propagandası yapıldığı ve terör örgütünü simgeleyen flamalar asıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmış, teröristin babası, kardeşi, caminin imamı ve görevlisinin de aralarında yer aldığı 11 kişi gözaltına alınmıştı. Taziye çadırına gelenler arasında yer alan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında da inceleme başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!