HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

Güncelleme Tarihi:

HDP Van Milletvekili Hezere tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 13:37

- Hatay Barosu Başkanı Dönmez:"Hiçbir şekilde bu ziyaretin yapılmaması gerekiyordu"- Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Bakır:"Adeta Türkiye'ye meydan okuyan bölücü zihniyetteki insanlardan hesap sorulmasını bekliyoruz"

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.

Hatay Barosu Başkanı Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP Van Milletvekili Hezer'in terörist için Van'da kurulan taziye çadırını ziyaret etme yaklaşımını doğru bulmadığını söyledi.

Tuğba Hezer'in bu ziyaretinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğuna işaret eden Ekrem Dönmez, şöyle devam etti:

"Barolar ve avukatlar olarak biz her zaman yaşam hakkından, insan haklarından, demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden yana taraf olmak zorundayız. Ölmenin ve öldürmenin savunulur bir tarafı yoktur. Ölmenin ve öldürmenin tarafı değil, yaşam hakkının tarafındayız. Türkiye'nin siyasetini yapan ve Türkiye'nin partisi olma hedefinde olan bir partinin milletvekilinin taziye çadırına gerçekleştirdiği ziyareti doğru bulmuyorum. Hiçbir şekilde bu ziyaretin yapılmaması gerekiyordu. Koşulları, sebepleri, mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun, milletvekilinin taziye çadırına giderek ve basına yansıyan haliyle orada açıklama yapmaması gerektiğini düşüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır da Hezer'in ziyaretini tasvip etmediklerini ve kınadıklarını kaydetti.

HDP Van Milletvekili Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılarak hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini savunan Bakır, "Adeta Türkiye'ye meydan okuyan bölücü zihniyetteki insanlardan hesap sorulmasını bekliyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmamalı ve kemikleri sızlatılmamalıdır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!