HDP Sandık Görevlilerine Eğitim

Güncelleme Tarihi:

HDP Sandık Görevlilerine Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 09:50

HDP İL BAŞKANLIĞI, 1 KASIM'DA GÖREV ALACAK SANDIK MÜŞAHİTLERİNE EĞİTİM VERDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Başkanlığı, 1 Kasım seçimlerinde görev alacak sandık müşahitlerine eğitim verdi.
Şato Park Düğün ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya HDP Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, il teşkilatı üyeleri ve sandık müşahitleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, çok hassas bir süreçten geçildiğini söyledi. Yaşanılan sürecin, bir seçim sürecinin çok ötesinde anlam ve öneme sahip olduğunu ifade eden Ahmet Yıldırım, "Mesele, sadece HDP’nin yüzde kaç oy alacağı ve aldığı bu oyların kaç milletvekiline tekabül ettiği veya Türkiye’yi 4 yıl boyunca kimin yöneteceği, kimin hükümet olacağı meselesinin çok ötesinde anlam ve öneme sahip olan bir seçime giriyoruz. Seçim gerçekten bizim için önemli, hassas ve tarihi bir süreçte gerçekleşiyor. Bu sürecin tarihi olmasının sadece seçimle bir ilgisi yok. Bu süreç, seçim olmasaydı da çok tarihi bir süreçti" dedi.
Ortadoğu sınırlarının 100 yıl önce bir İngiliz subayı ve bir Fransız diplomat tarafından adaletsizce belirlendiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bildiğiniz, izlediğiniz ve yaşadığınız üzere son 3-4 yıldır, her ne kadar adına bazıları Arap baharı dese de Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesine tanıklık ediyoruz. Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesi ihtiyacı yaklaşık 15-20 yıldır kendini dayatıyordu. Çünkü 100 yıldır sınırları, rejimleri, statükoları, devletleri haksızca kurulmuş bir Ortadoğu gerçekliğiyle karşı karşıyaydık. Ortadoğu halklarına zorla giydirilmiş bir gömlek gibiydi bu gerçeklik. 100 yıl önce eline cetvel alan bir İngiliz subayı, bir Fransız diplomat Skey-Picot dediğimiz, kendi kafalarında Londra’da, Paris’te, dünyanın batısında tasarladıkları bir planı getirip cetvelle çizdiler ve böldükleri sadece halklar değildi, akraba toplulukları değildi, bin aşireti bile böldüler, bin aileyi bile böldüler. Çektikleri sınırlar, bazen şehirleri, bazen kasabaları, bazen köyleri ortadan ikiye bölen tel örgülere dönüştü. Bu kadar vicdandan, ahlaktan, akıldan yoksun, bir 100 yılı geçirdi Ortadoğu. Sadece Türkiye-Suriye sınırının nasıl çizildiğine baksak, Ortadoğu’nun 100 yıldır ne kadar adaletsizce yönetildiğini anlamış oluruz. Kim diyebilir ki Qamışlo ile Nusaybin birbirinden ayrıdır, kim diyebilir ki Suruç ile Kobani birbirinden ayrıdır, Akçakale ile Telabyad, Karkamış’la Cerablus, Kilis ile Azez ve adını sayamayacağımız onlarca köy ve kasaba, alınıp ortasından bir tel örgü geçirilerek Ortadoğu halklarına dayatıldı. Hakların vicdanında 100 yıldır mahkum olmuş bir sınırdır bu."
Hayati öneme sahip bir seçime gideceklerini belirten Yıldırım, sandık görevlilerinin çok dikkatli olmasını gerektiğinin altını çizerek, "Hayati öneme sahip bir seçime gidiyoruz. Koruyacağımız sandık, içindeki oy değildir. Koruyacağımız sandığın içerisindeki birlik ve ittifakımızdır" dedi.
Yıldırım’ın konuşmasının ardından, parti görevlileri tarafından sandık müşahitlerine, sinevizyon eşliğinde eğitim verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!