HDP Milletvekili Kerestecioğlu'na 3 yıla kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

HDP Milletvekili Kerestecioğluna 3 yıla kadar hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 16:41

HDP Milletvekili Kerestecioğlu'na 3 yıla kadar hapis istemi

Haberin Devamı

 

 

 

 Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA) HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu hakkında, "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KERESTECİOĞLU'NUN DA KATILDIĞI EYLEM

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Şubat 2016 tarihinde sosyal paylaşım siteleri üzerinden "Kongreya Jınel Azad" adı ile oluşturulan bir organizasyonun Kadıköy Altıyol Boğa Meydanı'nda toplanıp eylem yapılacağı yönünde çağrılar yaptığı, Kerestecioğlu'nun da bu eyleme katıldığı belirtildi. Eylemin yüze yakın kadınla gerçekleştiği belirtilen iddianamede, kalabalığın yoğun araç ve yaya trafiğini aksatabileceği nedeniyle emniyet görevlilerinin gösterinin yapılabileceği müsait bir alan olmadığı, bu sebeple dağılmaları yönünde uyarılarda bulundukları anlatıldı.

UYARILARA RAĞMEN DAĞILMADIKLARI...

Kadınların olduğu gruba daha sonra 200 kişilik daha bir grubun eklenerek slogan atıp pankart açtığı ve araç-yaya trafiğini aksattığı belirtilen iddianamede, emniyet görevlilerinin uyarılarına rağmen Kerestecioğlu'nun da arasında bulunduğu grubun dağılmadığı kaydedildi. İddianamede, grubun dağılmaması üzerine emniyet görevlilerinin trafik düzeninin sağlanması için grubu cadde girişinden uzaklaştırarak dağıttıkları ve olayla ilgili tutanak düzenledikleri belirtildi.

3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheli Filiz Kerestecioğlu'nun "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği kaydedilen iddianamede, ifadesinin alınması için ikamet adresine ve iş yeri adresine çağrı kağıdı çıkarıldığı anlatıldı. İddianamede, Kerestecioğlu'nun usulüne uygun tebliğe rağmen ifade vermediği, bu şekilde savunma hakkında vazgeçtiğinin kabul edildiği kaydedildi. HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu hakkında, "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!