HDP’li Aydın Erdoğan, Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

HDP’li Aydın Erdoğan, Doğanşehir İlçesini Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 15:30

HDP MALATYA MİLLETVEKİLİ ADAYI AYDIN ERDOĞAN, DOĞANŞEHİR İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin bazı mahallerini ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.
HDP Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, Doğanşehir ilçesi Hampınar Mezrası’nı ziyaret etti. Vatandaşların Doğanşehir Belediyesi tarafından bırakılan çöplerden Eskiköy, Polatdere, Hampınar, Kelhalil, Çığlık, Suçatı, Yuvalı mahallelerini tehdit ettiği iddiaları üzerine Erdoğan, çöp alanında incelemelerde bulundu. HDP Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, “Mahalle muhtarlarından izin alınmaksızın yapılan ve çevre sağlığını tehdit eden bir alan. Yetkililerin bu konuya duyarlı olması gerekiyor” dedi. Erdoğan, “Buradaki çöplük, Doğanşehir Belediyesinin çöplerini toplayıp getirdiği ve biriktirdiği yer. Bu yer karışında görünen Polatdere, hemen bu tepenin arka tarafında Hampınar, az ilerisinde Kelali ve biraz daha ilerideki Eskiköy Mahallesi bulunuyor. Bu çöp, mahalle muhtarlıklarımızdan izin alınmadan getirilip dökülmüş ve bu çevre mahallelerin sağlığını etkileyen bir biriktirme alanı. Etrafında sürüler otluyor, doğal hayatı olumsuz etkileyen, hastalıkların yayılmasına sebep olan kentsel atıklar bunlar. Bu atıkların buraya biriktirilmesi tamamen çevre hukukuna, çevre sağlığına aykırıdır. Bunların buradan kaldırılması, yerleşim yerlerinin uzağında bir çöp işleme tesisinde evsel, organik atıkların işlenerek gübre haline, diğer kağıt, metalik gibi malzemelerin ayıklanıp geri dönüşümle tekrar kazandırılması gerekiyor. Belediyenin bu şekilde yaptığı ve halk sağlığına aykırı olan çöp biriktirme yerine, çevre mahallelerde oturan vatandaşlarımız karşıdır. Halkın talepleri gözetilerek, derhal en kısa zaman içerisinde buradan kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.
Aydın Erdoğan daha sonra aynı bölgede kurulan, çevre köylere ve bu köylere ait bahçelere zarar veren taş ocağında incelemelerde bulundu. Erdoğan, “Gördüğünüz gibi iki tane taş ocağı ve yine taş ocaklarının önünde Hampınar orman sahası var. İki taş ocağı orman sahasının içine açılmış durumda. Bu taş ocakları çıkardıkları toz nedeniyle hem ormana hem meraya hem de yakın mesafedeki köylerimize burada ki ekili alanlara, meyve bahçelerine zarar vermektedir. Ayrıca patlamalar nedeniyle yer sarsıntıları hem su kaynaklarına hem de evlere zarar vermektedir. Buraya taş ocağı yapılmasının bir tek sebebi var, Malatya-Gaziantep-Adana yoluna yakın olmasıdır. Burada sadece ocak sahipleri yol açmak için daha fazla bir masraf yapmasın, daha ucuza yüksek kar elde ederek yine karayollarına bu taşı satsın diye bu anayola yakın mesafede orman sahasının içine kurmuş bulunuyorlar. Bu kapitalizmin vahşi yüzüdür. Ormanı, insanı, çevreyi yok sayarak yüksek kar elde etme hırsından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.
Çevrede taş ocağı açılabilecek çok sayıda yer olmasına rağmen, taş ocağının getirilip, orman alanının içerisine, köylerin orta yerine kurulmasını eleştiren Erdoğan, “Kelali, Polat köy, Hampnar yerleşim yerlerinin hemen yakınına bu taş ocaklarının kurulması halkın istemediği, kabul etmediği bir uygulamadır. Bizim belediyecilik, yerel yönetim anlayışımıza göre bir yerde yapılacak olan bu tür işler ve yatırımların halkın onayı alınmadan kurulamaz. Biz halkımıza söz veriyoruz. Bu şekilde yapılan taş ocaklarının kapatılması için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Köylülerimizin hak arayışında birlikte olacağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!