HDP Konak Eş Başkanı'na tutuklama kararı

Güncelleme Tarihi:

HDP Konak Eş Başkanına tutuklama kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 18:38

HDP Konak Eş Başkanı'na tutuklama kararı

Haberin Devamı

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)- İZMİR'de nevruz kutlamalarında molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları iddia edilen, aralarında HDP ilçe yöneticilerinin de olduğu 8 kişi dün tutuklandı, 12 kişi ise serbest bırakıldı. Savcı tüm şüpheliler hakkında tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza hakimliğine itiraz etti. Hakimlik HDP Konak İlçe eş Başkanı Mahsum K. ve Buca İlçe yöneticisi Cevdet A. hakkında tutuklama kararı verdi. Cevdet A. yakalanıp tutuklanırken, Mahsum K., aranıyor.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, geçen pazar günü aralarında HDP ilçe binaları ile üç derneğin de bulunduğu 8 ilçedeki 32 adrese operasyon yapıldı. Nevruz kutlamalarında molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları iddia edilen, HDP Konak ve Buca ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, HDP Bayraklı ilçe yöneticilerinden S.S. ile H.K, D.K, E.G, L.İ, E.T, E.S. ve A.E. tutuklandı. Aralarında Konak İlçe eş Başkanı Mahsum K. ve Buca İlçe yöneticisi Cevdet A.'nın bulunduğu 12 kişi ise serbest bırakıldı.
Soruşturmayı yürüten Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Hidayet Kaya, serbest kalan 12 kişi arasında bulunan HDP Konak İlçe eş Başkanı Mahsum K., ve Buca HDP yöneticisi Cevdet A., hakkında tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza hakimliğine itiraz etti. Hakimlik, iki kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Cevdet A., polis tarafından yakalanıp tutuklanırken, Mahsum K., henüz yakalanamadı. Polis, Kadifekale Polis Karakolu karşısında taksicilik yapan Mahsum K.'nın, tespit edilen tüm adreslerine baskın yaptı, fakat henüz yakalayamadı. Ekipler, Mahsum K.'nın, bulunabileceği adreslerde yakalamak için arama çalışmalarına devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!