HDP Grup Başkanvekili Demirel hakkında fezleke

Güncelleme Tarihi:

HDP Grup Başkanvekili Demirel hakkında fezleke
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 11:11

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Grup Başkanvekili Demirel hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığına gönderdi- Fezlekede, Demirel'in terör örgütü PKK mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyon nedeniyle örgüt üyelerince kazılan çukur ve mayınlı tuzaklardan övgüyle bahsettiği bildirildi

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - AZİZ ASLAN - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi.

Başsavcılık, 7 Kasım 2015'te Demirel'in Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde askeri operasyonların ardından bölgeye giderek yaptığı konuşma nedeniyle başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma kapsamında "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla hazırlanan fezlekede, Demirel'in Dicle ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde bulunan sözde "şehitlik" diye tabir edilen bölgede gerçekleştirilen askeri operasyon sonrası bölgeye giderek konuşma yaptığı bildirildi.

Fezlekede, Demirel'in yaptığı konuşmaya da yer verilerek, Demirel'in ölen terör örgütü PKK mensuplarına "şehit", gömüldükleri yere "şehitlik" ve örgüt üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonları ise "katliam" olarak nitelendirdiği, örgüt mensuplarınca kazılan çukur ve mayınlı tuzaklardan övgüyle bahsettiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Demirel'in, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan, Şırnak'ın Cizre, Mardin'in Nusaybin ve Muş'un Varto ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarınca çukur kazma ve bombalı tuzakları "Kürt halkının direnişi" olarak gördüğü belirtilen fezlekede, söz konusu kişinin bu direnişin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında, "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla Demirel hakkında fezleke hazırlayan başsavcılık, şüphelinin, üzerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden "Dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulundu.

Fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. Dokunulmazlığın kaldırılması halinde Demirel hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!