HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay Van'da iftara katıldı

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay Vanda iftara katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 22:32

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay Van'da iftara katıldı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN, (DHA)- HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay partisinin Van örgütünün organize ettiği iftar yemeğine katıldı. Kemalbay gündemdeki konalara ilişkin açıklama yaptı.
Bir düğün salonunda verilen iftar yemeğine HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan, HDPli yöneticeler, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve çeşitli STK temsilcileri katıldı. İftar yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Bakanı Serpil Kemalbay, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'li siyasileri yenemediği için rehin aldığını ileri süren Kemalbay, "7 Haziran fiili darbe süreci ve 15 Temmuz’dan bu yana sürmekte olan AKP darbesi, OHAL ve KHK süreçleri HDP’yi bir gıdım bile geriletmedi. Bizler bugün burada olduğu gibi dimdik ayaktayız mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.
Kayyum atamalarını eleştire Kemalbay, "Bugüne kadar halklarımızın inançlarını istismar ederek, özellikle Kürt coğrafyasında Van’da, diğer illerimizde halklarımızın inanışlarıyla dilleriyle, kültürleriyle kimlikleri arasında seçim yapmaya zorlayacak şekilde politikalar hayata geçiriliyor. Kayyum atadıkları belediyelerde halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını rehin aldıktan, sonra halkın vergileriyle aldıkları belediyeleri yine halka karşı, halkın kültürünü, dilini asimile etmek için değerlendiriyorlar. 16 Nisan referandumunda yaptığınız hırsızlıklar, hukuksuzluklar halkın vergileriyle oluşan kaynakların, iktidar olanaklarının sadece evet diyenler için çarçur edilmesi, bütün bu yapılanlar bu hakkı yemektir. Halkın belediyelerine kayyum atamak bu hakkı yemektir. Halkın iradesine saygısızlıktır. Buradaki kayyumları buralardan, kentlerimizden göndereceğiz. En kısa zamanda kayyumlar buradan çekip gidecek" dedi.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!