HDP’den PKK şov

Güncelleme Tarihi:

HDP’den PKK şov
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 01:55

HDP’yi cumhurbaşkanlığı seçimlerine, ardından da 2015 genel seçimlerine hazırlayacak yeni yönetimi belirleyen ‘2’nci Olağanüstü Kongre’ dün Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan posterinin asılmadığı salonda, ellerinde Öcalan resimli flamalar taşıyan PKK giysili HDP’liler dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’ın mesaj gönderdiği kongrede CHP’yi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl temsil etti. Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da kongreye katıldı.

APO’DAN MESAJ

Abdullah Öcalan’ın kongreye gönderdiği mesajı, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan okudu. Öcalan mesajında, “Hareketimizi, Türkiye devrimci ve sosyalist hareketlerinden hiçbir dönemde ayrı düşünmedik. Kendimizi hep bu çıkışın ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirdik. Faşizm, Türkiye’nin batısında alacakaranlığını egemen kılarken, doğusunda asla ölüm sessizliğine mahal bırakmadık” dedi. Mesajının sonunda “İmralı F Tipi Hapishanesi” vurgusu yapan Öcalan, “HDP’yi, tarihi ‘demokratik diyalog ve müzakere süreci’nin ayrılmaz bir parçası olarak geliştirmek zorundayız. Eğer Türkiye’de sosyalizme ve açık bir demokrasiye gideceksek bu demokratik müzakere süreciyle yakından bağlantılı olacaktır” değerlendirmesi yaptı.

KÖŞK’E HAKİKİ ADAY

Haberin Devamı

Parti tabanının isteği ve Abdullah Öcalan’ın da desteği ile HDP Eş Genel Başkanlığı için ikna edilen Selahattin Demirtaş ise salonun en çok alkış alan ismi oldu. Kongreye eşi Başak Demirtaş ile gelen Demirtaş’ı çocukları Delal ve Dılda da yalnız bırakmadı. Salt çoğunluğun aranmadığı 3. tur seçimlerde HDP Eş Genel Başkanlıklarına Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ seçildi. Demirtaş, “HDP olarak hakiki bir cumhurbaşkanı adayıyla ortaya çıkacağız. Devletin 2 adayına karşı, halkın tek adayıyla ilk defa Çankaya’ya halk çıkacak inşallah” dedi.

Bayrağa saygısızlık

HDP’den PKK şov

HDP’nin 2’nci Olağanüstü Kongresi’nde bayrak krizi yaşandı. Salona asılan Türk Bayrağı tepki gördü. Bunun üzerine yapılan anonsta, Türk bayrağı asmanın yasal zorunluluk olduğu belirtilip hassasiyet gösterilmesi istendi. Platforma törenlerde ve makamlarda kullanılan ayaklı bayrak konuldu.

Haberin Devamı

Yeni eş genel başkan

HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Grev alanındaki bir gözcü ile Lice’de direnen bir genç, bunların değerleri oluşturmuştur HDP’yi. Rojava’daki devrimle Taksim’deki direnişi buluşturan halkların el ele, yürek yüreğe ve aynı geleceğe gözünü dikerek yürüyüşünün temsilcisi, sözcüsüdür” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!