Hazırlık maçlarında toplu sonuçlar

Güncelleme Tarihi:

Hazırlık maçlarında toplu sonuçlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

Futbol heyecanı hafta içinde de hız kesmedi. Toplamda 72 ülke birbiriyle karşılaştı. İşte gecenin maçları.

Haberin Devamı

SANTOS'LU BREZİLYA FRANSA'YA BOYUN EĞDİ

Brezilya Milli Takımı, hazırlık maçında deplasmanda karşılaştığı Fransa'ya 1-0 mağlup oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'de oynanan maçta ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 54. dakikada Benzema kaydetti. Brezilya Milli Takımı'ndan Anderson Hemanes, 40. dakikada yaptığı faulle direkt kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

Bu arada Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Andre Santos, karşılaşmaya ilk 11'de başlarken, 90 dakika boyunca mücadele etti.

CANA ASİST YAPTI AMA ARNAVUTLUK YENİLMEKTEN KURTULAMADI

Arnavutluk Milli Takımı, başkent Tiran'da oynanan hazırlık maçında karşılaştığı Slovenya'ya 2-1 mağlup oldu.

Slovenya'ya galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Milivoje Novakovic ve 90. dakikada Zlatko Dedic penaltıdan atarken, Arnavutluk'un tek golü 62. dakikada Ervin Bulku'dan geldi. Galatasaray'ın Arnavut oyuncusu Lorik Cana karşılaşmaya ilk 11'de başlarken, 90 dakika forma giydi. Cana, takımının tek golünün asistini yaparken, 90. dakikada ise rakip oyuncula yaptığı faulle penaltıya sebep oldu. Slovenya bu penaltı atışını gole çevirerek, karşılaşmadan galip ayrılırken, Arnavut oyuncu bu faul sonrası sarı kart gördü.

SIVOK'UN GOLÜ YETMEDİ

Hırvatistan Milli Takımı, hazırlık maçında karşılaştığı Çek Cumhuriyeti'ni 4-2 mağlup etti.

Hırvatistan'ın Pula kentinde oynanan maçta Hırvatistan'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Eduardo, 13 ve 61. dakikalarda Nikola Kalinic, 75'te Ivo Ilicevic atarken, konuk ekibin gollerini ise 20. dakikada Beşiktaşlı futbolcu Tomas Sivok, 45. dakikada Tomas Rosicky kaydetti. Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, karşılaşmaya ilk 11'de çıkarken, 90 dakika forma giydi ve bir de gol kaydetti. Ankaragücü'nün Çek oyuncusu Jan Rajnoch ise 81. dakikada Polak'ın yerine oyuna girdi.

Haberin Devamı

STOCH VE SESTAKLI SLOVAKYA'DAN SÜRPRİZ MAĞLUBİYET

Slovakya, hazırlık maçında karşılaştığı Lüksemburg'a sürpriz bir şekilde 2-1 mağlup oldu.

Lüksemburg'da oynanan maçta 62 ve 82. dakikalarda Daniel Da Mota atarken, Slovakya'nın tek golü 55. dakikada Erik Jendrisek'ten geldi. Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, 64. dakikada Weiss'in yerine oyuna dahil oldu. Ankaragücü'nün Slovak oyuncusu Stanislav Sestak da 40. dakikada Hubocan'ın yerine oyuna girdi. 

MILLER ATTI İSKOÇYA FARKLI KAZANDI

İskoçya Milli Takımı, hazırlık karşılaşmasında İrlanda'yı 3-0 mağlup etti.

İrlanda'nın Dublin kentindeki Aviva Stadı'nda oynanan mücadelede Bursaspor'un İskoç golcüsü Kenny Miller, 19. dakikada takımını 1-0 öne geçirirken İskoçya'nın diğer golleri 32. dakikada James McArthur ve 51. dakikada Kris Common'dan geldi.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan İskoç futbolcu Kenny Miller, 90. dakikada yerini Danny Wilson'a bıraktı

SIMPSON'LI KANADA MAĞLUP

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde mücade eden Yunanistan, hazırlık maçında Kanada'yı 1-0 mağlup etti.

Yunanistan'ın Larissa kentinde oynanan maçta Yunanistan'a galibiyeti getiren golü 63. dakikada Giannis Fetafatzidis kaydetti. Bu arada karşılaşmada Manisaspor'un Kanadalı futbolcusu Joshua Simpson da forma giydi. Maça ilk 11'de başlayan Simpson, 78. dakikada yerini Tosaint Ricketts'a bıraktı.

LETONYA ANTALYA'DA GALİBİYETİ GÖĞÜSLEDİ

Haberin Devamı

Antalya'da oynanan hazırlık maçında Letonya, Bolivya'yı 2-1 mağlup etti.

Antalya'da kamp yapan Bolivya Milli Takımı ile Letonya Milli Takımı hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mardan Antalyaspor Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 40'ıncı dakikasında kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Letonyalı forvet oyuncu Verpakovskıs'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Karşılaşmanın ilk yarısı, Letonya'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Letonya, 49'uncu dakikada penaltı vuruşu kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Cauna, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Bu dakikadan itibaren rakip sahada gol arayan Bolivya'da 55'inci dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Carlos Arce geçti. Arce'nin vuruşunda top ağlara gitti.

Haberin Devamı

Karşılaşmada başka gol olmayınca Letonya, Bolivya'yı 2-1 mağlup etti.

ESTONYA İLE BULGARİSTAN ANTALYA'DA YENİŞEMEDİ

Antalya'da oynanan hazırlık maçında Estonya ile Bulgaristan 2-2 berabere kaldı.

Antalya'da kampa giren Estonya Milli Takımı ile Bulgaristan Milli Takımı hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mardan Antalyaspor Stadı'nda oynanan karşılaşma iki takımın da karşılıklı ataklarıyla başladı.

Karşılaşmanın 20. dakikasında Estonya atağında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Vassiljev, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu dakikadan itibaren rakip kalede gol arayan Bulgaristan, 41. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Popov, beraberliği getiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sonuçlandı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ikinci yarısı da iki takımın karşılıklı ataklarıyla geçti. 80. dakikada Estonya atağında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Konstantin Vassiljev'in vuruşunda top ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın 83. dakikasında hakem yine penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kazanan Bulgaristan'da Popov, meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca, Estonya ve Bulgaristan 2-2 berabere kaldı.

Hazırlık maçlarında günün diğer sonuçları şöyle:

Malezya 2-0 Hong Kong
Ermenistan 1-2 Gürcistan
Mozambik 1-1 Botswana
Andorra 1-2 Moldova
San Marino 0-1 Liechtenstein
Kongo 0-2 Gabon
Belarus 1-1 Kazakistan
İran 1-0 Rusya
Makedonya 0-1 Kamerun
Azerbaycan 0-2 Macaristan
Senegal 3-0 Gine
Swaziland 0-4 Zmabiya
Libya 3-2 Benin
İsrail 0-2 Sırbistan
Türkiye 0-0 Güney Kore
Nijerya 2-1 Sierra Leone
Nambiya 1-2 Malavi
Güney Afrika 2-0 Kenya
Danimarka 1-2 İngiltere
Belçika 1-1 Finlandiya
Hollanda 3-1 Avusturya
Malta 0-0 İsviçre
Polonya 1-0 Norveç
Almanya 1-1 İtalya
Arjantin 2-1 Portekiz
Fas 3-0 Nijer
Gine Bissau 3-1 Gambiya
İspanya 1-0 Kolombiya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!