Haziranda evleniyor

Etiler’deki Da Mario Restaurant’ın eski sahibi, borsacı Aytek Şavkan, önümüzdeki yıl haziran ayında Brezilyalı model Martha Graeff’le evleniyor.

Nişanlısı sayesinde aradığı mutluluğu bulduğunu söyleyen Şavkan, geçtiğimiz günlerde Rıfat Özbek’in Mavi Jeans için düzenlediği defilede podyuma çıkan Graeff’i en ön sıralardan izledi. Özbek’in nişanlısından gece boyunca gözlerini /images/100/0x0/55ea8b72f018fbb8f886f150alamadığı da dikkatlerden kaçmadı.

Mithatcan’ın aşkı sahnede

İstanbul gecelerinin en popüler yüzlerinden ve en sevilen seslerinden biri olan Fransız şarkıcı İlhem, bu cumartesi akşamı canlı sahne performansı ile 360 İstanbul’da... Son dönemde Sezen Aksu’nun oğlu Mithatcan’la yaşadığı aşkla da kendinden söz ettiren İlhem’e, o akşam DJ Tekin eşlik edecek. Saat 23.00’te başlayacak gece için giriş ücreti alınmayacağını da ekleyeyim.

Gecelerde denizkızı

Esin Maraşlıoğlu, önceki akşam Etiler Şamdan’daydı... Modanın vücudu, stilin ruhu sevdiği fikrini savunan Maraşlıoğlu, denizkızını andıran kıyafetiyle yine her zaman olduğu gibi iddialıydı... İlginç kıyafetiyle kalabalık kulüpte ilgi odağı olmayı başaran Esin Hanım, dostlarıyla geç saatlere kadar eğlendi.

Sarı Zeybek podyuma çıktı

Faruk Saraç, Atatürk’ün 125. doğum yıldönümü anısına, İstanbul Valiliği işbirliğiyle "Sarı Zeybek" adlı bir defile düzenledi. Atatürk kıyafetlerinden yola çıkarak hazırlanan koleksiyonun tanıtıldığı Dolmabahçe Sarayı’ndaki defilenin sonunda, Saraç davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Faruk Saraç’ın toplam 450 parçadan oluşan 42 ayrı kıyafetini tanıttığı "Sarı Zeybek" defilesi, önceki gün Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlendi. Ev sahipliğini İstanbul Valisi Muammer Güler’in yaptığı geceye, sarayın zeminine zarar gelmemesi için kısıtlı sayıda kişi davet edildi.

Koreografisini Uğurkan Erez’in yaptığı defilede Çağla Şikel, Burak Hakkı, Sema Şimşek, Tarık Tarcan, Murat Mısırlı, Atilla Saral ve İsmet Özhan’ın da içinde yer aldığı 21 erkek, 3 kadın manken podyuma çıktı. 70 yıl önce, şık kıyafetleri ile dünya liderleri arasında öne çıkan Atatürk’ün giyim zevkini genç nesillere taşımayı amaçlayan Faruk Saraç, bu defile için çok titiz bir ön çalışma yaptığını belirterek, "Önce arşiv çalışması yaptık, sonra Anıtkabir’i ziyaret edip orijinal kıyafetleri inceledik. 400’ü aşkın Atatürk fotoğrafı üzerinde kumaş ve model incelemeleri yaptık" dedi. Saraç, defilede 42 kıyafet sergilemesinin nedenini ise "Atatürk’ün ayakkabı numarası, pantolon beli, gömlek yakası gibi giyimiyle ilgili pek çok ayrıntıda 42 rakamına rastlamamızın bunda büyük etkisi oldu" sözleriyle açıkladı.

İkinci bebek yolda

Ali-Bente Şen çiftinin küçük oğlu Metin, ikinci kez baba oluyor. Bir oğulları olan Aslı-Metin Şen çiftinin dört ay sonra bir bebekleri daha dünyaya gelecek. Bu arada geçtiğimiz yıl açtığı Bellamom adlı mağazada hamile giysileri satan Aslı Hanım’ın en iyi müşterilerinden biri Gülben Ergen’miş duyduğuma göre... İki anne adayı şu sıralar haftanın üç günü bir araya geliyor, doğuma ve bebeklere dair fikir alışverişinde bulunuyorlarmış.

Bike tarzı

The Marmara Otelleri’nin sahibi Oğuz-Münevver Gürsel çiftinin kızı Bike Gürsel, geçtiğimiz hafta Rıfat Özbek’in Mavi Jeans için düzenlediği defilede çıktı karşıma... Eşi Ali Güreli’den boşandıktan sonra ortalarda pek görünmeyen Gürsel’in kıyafet ve aksesuvar seçimleri herkes gibi benim de çok dikkatimi çekti. Marjinal çizgilere düşkünlüğüyle tanıdığım Bike Hanım, geçen yıllara rağmen tarzından hiç taviz vermemişti.

Ankara’ya kadar uzandı

İstanbul’un sevilen kulüplerinden Red Room, artık Ankara’da da hizmet veriyor. Mekánın sahibi Gökhan Yüzbaşıoğlu, kulübünün isim hakkını isteyen Ankaralı işadamlarını üç ay süreyle araştırdığını ve Red Room adını layığıyla taşıyacaklarına inandıktan sonra teklifi kabul ettiğini söylüyor. Bu arada İstanbul Red Room’da geçtiğimiz gece renkli bir parti vardı. Partinin en çok eğlenen isimleri ise Yasemin Kozanoğlu ile Sezai Taşkent’ti. Ankara Red Room’da da 18 Kasım gecesi "Lokka Fever Hed Kandi World Party Series"in dördüncü ayağı yapılacak.

Evlilik yıldönümü

Geçtiğimiz gece Harbiye’deki Cahide-Variete’de eğlenenler arasında Burçak-Selim Sayılgan çifti de vardı. Bursa ve Bodrum’daki Kervansaray Otelleri’nin sahibi olan Selim Bey, arkadaşı Taner Bey’i de yanına almış, eşiyle evlilik yıldönümünü kutluyordu.

Bebek için erken

Son günlerde, geçtiğimiz ay Alinur Velidedeoğlu ile nişanlanan Enci Teker’in hamile olduğu dedikoduları kulaktan kulağa yayıldı. Bu fısıltılar üzerine Velidedeoğlu’nu aradım. Nişanlısının hamile olup olmadığını sordum. Velidedeoğlu daha evlenmediklerini, Enci hanımın hamile olmadığını söyledi. Her erkek gibi kendisininde çocuk istediğini, ama nikah defterine imza atmadan olmayacağını belirtti.

Kaftanına 20 bin YTL verdiler

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun başlattığı Sevgi Evleri Projesi’ne destek amacıyla bir gece düzenledi. The Ritz Carlton Oteli’nde gerçekleştirilen gecede, Can Has’ın yönettiği bir de müzayede düzenlendi. Birçok değerli parçanın alıcı bulduğu organizasyonda, Suzan Toplusoy’un bağışlamış olduğu özel koleksiyonuna ait ipek kaftan ise 20 bin YTL’ye satıldı. Bir yapım şirketinin sahibi tarafından eşi için alınan kaftan, müzayedenin en değerli parçalarından biri olu.
Yazarın Tüm Yazıları