Hazır Giyimciler'in başkanlık yarışı

Güncelleme Tarihi:

Hazır Giyimcilerin başkanlık yarışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İHKİB) 14 Nisan'da yapılacak Genel Kurulu'nda başkanlık için Nuri Artok, Veysi Balin ve Bülent Barlak'ın yarışması bekleniyor.

Türkiye konfeksiyon ihracatının büyük bir bölümünü gerçekleştiren İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İHKİB) 14 Nisan'da yapılacak Genel Kurulu'nda üç aday yarışacak. İHKİB Yönetim Kurulu üyesi ve Başkanvekili Nuri Artok'tan sonra Balin's markasının sahibi Veysi Balin de seçimlerde aday olduğunu açıkladı. Balin, daha önceki yıllarda da iki kez İHKİB seçimlerinde aday olmuş, ancak kaybetmişti.

Öte yandan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi ve İHKİB Yönetim Kurulu üyesi, TRİSAD Başkanı Bülent Barlak da 14 Nisan'da yapılacak seçimlerde resmen aday olduğunu söyledi. Böylelikle seçimlerde, Nuri Artok, Bülent Barlak ve Veysi Balin'in liste çıkarması kesinleşti.

Veysi Balin, adaylığı kuracağı kadro ve programı ile ilgili detayları Nisan ayının ilk haftasında düzenleyeceği toplantıda kamuoyuna açıklayacağını söyledi. Balin, ‘‘Daha önce de iki kez aday olmuştum. İlkinde kazandığım halde kaybettim. İkincisinde de taktik hata nedeniyle kaybettim. Şimdi bu iki seçimden çıkan derslerle aday oluyorum’’ dedi.

Bülent Barlak da, İHKİB seçimleri için şu aşamada yorum yapmak istemediğini söyleyerek, ‘‘Ancak resmen aday olduğumu söyleyebilirim. Amacım grupların toparlanması. Birleştirici, toparlayıcı bir aday olarak çıkacağım’’ diye konuştu.

TİM İÇİN FORMÜL

İTKİB kulislerinden sızan bilgilere göre, bu seçimlerde aday olmayacağını belirten İHKİB Başkanı Okan Oğuz, Nuri Artok ile Bülent Barlak'ın ortak liste çıkarması için uzlaşma zemini arıyor. Gerek Nuri Artok, gerekse Bülent Barlak, şu anki İHKİB yönetiminde Okan Oğuz ile birlikte çalışıyor.

Altı yıldır İHKİB Başkanı olan ve bu dönem içinde kurduğu Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Başkanlığını'da yürüten Okan Oğuz'a bu göreve devam etmesi için baskı yapılıyor.

Okan Oğuz ise İTKİB seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. TİM Başkanlığına aday olmak için herhangi bir ihracatçı birliğinin en azından yönetim kurulu üyesi olmak şartı var. Okan Oğuz herhangi bir listeden yönetim kurulu üyesi olmazsa TİM Başkanlığı'na da aday olamayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!