Hazır giyimcilerde tartışmalı genel kurul

Güncelleme Tarihi:

Hazır giyimcilerde tartışmalı genel kurul
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Hazır Giyim İhracatçı Birlikleri (İHKİB) Genel Kurulu'nda yönetim kurulu için üç liste yarıştı. Nuri Atok adaylardan Veysi Balin ile birlikte seçimlere katılırken Bülent Barlak ve Kayaalp Ciner de kendi listeleriyle seçime girdiler. Genel Kurulda Nuri Artok ile Veysi Balin'in ortak hareket etmesi tartışma yarattı.

İHKİB Başkanı Okan Oğuz, Türkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) ile İHKİP seçimleri arasında ilişki kurulmasının yanlış olduğunu söyledi. Okan Oğuz şunları söyledi:

‘‘Bu türden bir yaklaşım TİM çatısı altında bulunan ve eşit temsil hakkına sahip diğer ihracatcı birliklerinin yöneticilerini tasarruflarına ipotek koymak olur. Kaldıki İHKİB'in gücüne rağmen, 9 kişilik yönetim kurulu üyelerinin TİM yönetiminin oluşumundaki payı 504 içinde 9'dur.’’

Okan Oğuz konuşmasında diğer meslek örgütlerinin İHKİB seçimlerine müdahale etmesinin yanlış olduğunu da vurguladı. Adaylardan Bülent Barlak'ın Artok ile Balin grubunun birleşmesini ilkesizlik olarak niteleyince seçimlerde tartışma çıktı. Barlak'ın bu eleştirisini Veysi Balin, ‘‘Beni kimse satın alamaz. Nuri Artok grubu seçimleri kazanırsa sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizim programımızla kendi programını evlendirip iyi uygulayamazsa istifa ederim’’ yanıtını verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!