Hazine binasının 10. katında çatlak

Güncelleme Tarihi:

Hazine binasının 10. katında çatlak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 08:31

Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarının bulunduğu binanın 10. katında, iç kısımdaki duvarda çatlak meydana geldi.

Haberin Devamı

Hazine yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde mesaiden sonra, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarının kullandığı binanın 10. katında, iç kısımlardaki duvarlarda çatlak oluştu. Çatlama sonucunda, bazı sıvalar yere düştü.
Çatlağı fark eden güvenlik görevlileri, tedbiren, az sayıdaki personelin binadan tahliyesini sağladı.
Olaydan haberdar edilen ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğrul Tankut, binaya gelerek çatlağın olduğu yerde incelemelerde bulundu.

Hazine Müsteşarlığı bütçesinin görüşmeleri için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bulunan Müsteşar İbrahim Çanakçı da toplantıya verilen arada, müsteşar yardımcıları ile birlikte binaya gitti. Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı da olayın ardından binaya geldi.

ÇATLAĞIN NEDENİ

Haberin Devamı

Duvarda meydana gelen çatlakla ilgili, “tuğla duvardaki sıva dökülmesinin mevsim geçişlerinde yaşanan ısı farklılıklarının neden olduğu esnemeden kaynaklandığı, asıl taşıyıcı kolonlarda herhangi bir sorun görülmediği” bildirildi.

Hazine Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, Müsteşarlıklar hizmet binası A Blok 10. katında dün saat 19.30 civarında bir odanın tuğla duvar sıvalarında dökülmeler meydana geldiği belirtildi.

Bu gelişme üzerine ihtiyaten gerekli güvenlik tedbirlerinin hemen alındığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Müsteşarlıklarımız hizmet binasının inşaatı 1985 yılı Mart ayında başlamış, 1990 yılı Aralık ayında tamamlanmış ve binaya 1991 yılı Eylül ayında taşınılmıştır.

Aralık 1997'de taşıyıcı iç kolonlarda ve perde duvarlarda bazı bozulmalar tespit edilmesi üzerine, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi teknik heyetine konu ile ilgili inceleme ve değerlendirme yaptırılmış, yapılan bu çalışmalar sonucu hazırlanan projeler doğrultusunda, iç taşıyıcı kolonlarda güçlendirme çalışmaları yapılmış ve bu çalışmalar 1998 yılında tamamlanmıştır. 2006 yılında ilave güçlendirme, 2008 yılında ise dış cephe mantolaması yapılmıştır. Binanın perde kolon ve döşemelerinde oluşabilecek hareketlilikler 2002 yılından beri ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi tarafından hassas cihazlarla izlenmektedir.”

Haberin Devamı

Dün akşamki olayın ardından binayı izleyen heyetin üyelerinden Prof. Dr. Tuğrul Tankut tarafından sıva dökülmelerinin bulunduğu odada inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Prof. Dr. Tuğrul Tankut tarafından yapılan ilk değerlendirmede, tuğla duvardaki sıva dökülmesinin mevsim geçişlerinde yaşanan ısı farklılıklarının neden olduğu esnemelerden kaynaklandığı, asıl taşıyıcı kolonlarda herhangi bir sorunun görülmediği belirtilmiştir. Hassas cihazlarla izleme ve değerlendirmeyi yapan teknik heyet üyesi Doç Dr. Ahmet Türer ile dün akşam yapılan görüşmede, izleme sonuçlarında da herhangi bir anormallik bulunmadığı ifade edilmiştir.Sonuç itibariyle, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi teknik heyeti tarafından Müsteşarlıklarımız hizmet binası sürekli olarak izlenmekte, teknik heyetin talep ve tavsiyeleri doğrultusunda da gerekli tüm işlemler eksiksiz yerine getirilmektedir.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!