Hazine avına duvar engeli

Güncelleme Tarihi:

Hazine avına duvar engeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:02

BALIKESİR’in Bigadiç İlçesi’ne bağlı Yörücekler Mahallesi’nde, 40 deve yükü altın gömülü olduğu öne sürülen arazide, 5 yıl arayla tekrar başlayan çalışmalar duvar engeliyle durdu. Su altındaki mağaranın ağzının Horasan harcıyla kapatıldığı, içinde altın olup olmadığının belirlenmesi için önce alan tarayıcı dedektörle bölgede arazinin kontrol edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Hazine avına duvar engeli

Bigadiç’e 7 kilometre uzaklakta bulunan ve eskiden köy olan Yörücekler’de, ilki 5 yıl önce yapılan, söylentilere göre 40 deve yükü altının bulunduğu mağaradaki çalışmalar, geçen zamanın ardından geçen cumartesi tekrar başladı. Balıkesir Müze Müdürlüğü ve diğer gerekli yerlerden alınan izin sonrası beş yıl aradan sonra tekrar yapılan çalışmalar iki gün sürdü. Hazinenin bulunduğu düşünülen su altındaki mağara ağzının Horasan harcıyla kapatılmasının çalışmaları engellediği belirtildi.

Mağarayı kapatan duvarın yıkımından önce içinde altın olup olmadığının belirlenmesi için alan tarayıcı dedektör getirileceği belirtildi. Ankara’dan getirilmesi planlanan makine gelinceye dek çalışmalara ara verildiği ifade edildi. Kazıyı yapan ortaklardan Bigadiçli Halim Maviş, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Burası şimdilik bizim korumamız altında. Bu konuda köylüleri de bilgilendirdim. Çalışma alanında yabancı kişiler görüldüğü anda önce bana sonra jandarmaya haber verecekler. Altınları çıkarır zengin olursam, zaten buraya yerleşeceğim. Yatırımları buraya yapacak olduğum için köylüler bana yardımcı oluyor; olacaklarına inanıyorum."

Hazine avına duvar engeli

İzinli olan imamın mahallede olmaması nedeniyle cemaat, bugün öğle namazını Halim Maviş’ten kıldırtmasını istedi. Cemaate gönüllü imamlık yapan Maviş’in namaz sonrası altınların bulunması için cemaatle birlikte dua ettiği de görüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!