Hazal Kaya kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Hazal Kaya kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:13

İlk çıkışını Genco isimli tv dizisi ile yapan, daha sonra Aşk-ı Memnu ve Adını Feriha Koydum dizileri ile ün kazanan güzel oyuncu Hazal Kaya kimdir? hangi dizi ve filmlerde rol aldı? Hazal Kaya hakkında merak edilenler haberimizde…

Haberin Devamı

Hazal Kaya 1 Ekim 1990 yılında Gaziantep’de doğdu. İtalyan Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans Bölümü’nde eğitim gördü.

Son dönemde yetişen Türk oyuncuların başında geliyor. Adını ilk kez Genco adlı dizide duyuran oyuncu kısa sürede ekranın aranan yüzlerinden biri olmayı başardı.

Henüz 7 yaşındayken ikisi de avukat olan anne ve babası boşanan Kaya, koyu bir Beşiktaş taraftarı. Türkçeyle birlikte İngilizce ve İtalyanca konuşabiliyor, dördüncü dil olarak da Almanca öğrenmeye çalışıyor. Müzik dinlemeyi ve tangoyu hobileri arasında sayıyor.

Hazal Kaya, ilk olarak 2007 yılında Genco adlı dizi ile televizyon ekranlarına adım attı.

Ardından Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde, Adnan Ziyagil’in kızı Nihal Ziyagil karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

Aşk-ı Memnu sayesinde büyük sıçrama yapan Hazal Kaya, Adını Feriha Koydum dizisinin de başrolünü üstlendi.

Bu dizilerde gösterdiği performanslarla adını tüm Türkiye’ye duyurdu ve son dönemde yetişen en başarılı oyuncular arasındaki yerini aldı. Genç yaşı, güzelliği, enerjisi ve farklı rollerde oynayabilme becerisiyle gelecek için de ümit vaat ediyor.

Şimdiye kadar “Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm”, “Çalgı Çengi” ve “Bu Son Olsun” gibi sinema filmlerinde de boy gösteren Hazal Kaya, 2012 yılında yayınlanmaya başlayan “Son Yaz-Balkanlar 1912” dizisinde de rol aldı.

Rol Aldığı Yapımlar

– Aşk-ı Memnu (Nihal Ziyagil) (2008)

– Genco (Özge/Gulay) (2007)

– Taşların Sırrı (Bengü) (2006)

– Acemi Cadı (Pelin) (2006)

– Sıla (Berrin) (2006)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!