Hayvanseverlere müjdeli haber

Sevgili okurlarım işte size can dostlarımızın hayatını ilgilendiren yakından ilgilendiren bir müjdeli haber?

Artık kedi ve köpek kürkü ticareti yasaklanıyor. Böylece yurtdışına köpek gönderilmesi de durdurulmuş olacak. Size bu sevindirici haberi, derneğimizin üyelerinden bana ulaştırılan bu bilgiyle yeni yılın ilk haftasında vermekten mutluyum:

Perşembe günü itibariyle tüm Avrupa’ da kedi ve köpek kürkü ticaretine toptan yasak getiriliyor. Yasağa yönelik kampanyayı 9 yıldır yürüten muhafazakar parlamento üyesi Struan Stevenson, her yıl Avrupa marketine sunulmak üzere Asya’ da (özellikle Çin) katledilen milyonlarca hayvanın hayatının kurtulabileceğini açıkladı.
Mr. Stevenson “Bu yasak, tam da kürk modasının diriltilmeye çalışıldığı zamana denk geldi. Perakendecilerin şimdiki beklentisi, talebin vicdansız kürk tüccarlarını, kanunu devre dışı bırakacak yollar araması yönünce cesaretlendirmesi. Hepimiz bu konuda tetikte olmalıyız, eğer şüpheli kürke rastlarsak orijinini mutlaka sormalıyız” dedi.
Mr. Stevenson’ un desteklediği Humane Society International, söz konusu ticareti on yıl kadar önce teşhir etti. Kedi-köpek kürkü ticaretinin Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika ve Danimarka’ nın da içinde olduğu çoğu Avrupa ülkesinde büyük bir pazara sahip olduğu o dönemden beri bilinmekteydi. İskoç parlamento üyesi, Avrupa Parlamentosu’ nda konuyu gündeme getirerek, Heather Mills, eski eşi Sir Paul McCartney ve rock müzik yıldızı Rick Wakeman’ ın desteğini aldı.
Heather Mills kendi web sitesinde Avrupa’ daki yasağı destekleyen 250.000 üzerinde imza topladı. 2004 yılında, Sex And The City’ nin yönetmeni Dennis Erdman, Hollywood yıldızlarını Avrupa Komisyonu’ na yasağı destekleyen mektuplar yazmaları yönünde ikna etti. Avrupa Komisyonu resmi talepleri 2006 yılı sonunda Avrupa Birliği ülkelerince onaylandı.
22 Avrupa Birliği ülkesinde uygulamaya başlanacak olan kedi-köpek kürküne yönelik ithalat ve ihracat yasağı 2009 yılı ile başlayacak. Avrupa çapında başlatılacak olan yasak Amerika ve Avustralya’ daki yasal düzenlemeleri takip ediyor. Fakat Çin, Rusya’ daki büyük marketi ile kedi-köpek kürkü ticaretine devam etmekte. Mr. Stevenson, “Çin yetkili makamlarını bu ticareti durdurmaya ve kedi-köpek kürkünün Rusya pazarına ihracatını kesmeye davet ediyorum” dedi.
Çeviri: Ozan E. Berberoğlu Kaynak: http://kurkehayir.gen.tr/26.htm

Eşime olan sevgimi, mutlu evliliğimi sizinle paylaşıyorum

Sevgili Feyza Hanım, ben köşenizi ilgiyle takip ediyorum. Size sıkıntımı değil de eşimi ne kadar çok sevdiğimi anlatmak istiyorum.Geçen evlilik yıldönümümde de size yazmıştım ama yayınlamamıştınız.Tekrar şansımı denemek istedim.11 yıllık evliyim ve eşimi çok ama çok seviyorum.Ona bir şiir yazdım. 27 Aralık da evlilik yıldönümüm, yayınlarsanız çok mutlu olurum. Saygılarımı sunuyorum.
RUMUZ: ACİL

SEVDİM
Ben senin gözlerideki o kara bulutları sevdim.
Ben senin söylemek isteyip de söyleyemediğin duyguları sevdim.
Ben senin öfkenden sonra duyduğun pişmanlığı sevdim.
Ben senin çocuklarımıza bakarken içinde büyüttüğün o sevgi selini sevdim.
Ben senin bize sahip çıkan asla ezdirmeyen o babacan tavrını sevdim.
Ben senin içime çektiğimde bütün ciğerlerimi dolduran kokunu sevdim.
Ben senin uzak kaldığımızda beni özlemeni sevdim.
Ben senin yüzündeki o çocuksu gülüşünü sevdim.
Ben senin kelimeleri yanlış söyleyip de çaktırmadığın anları sevdim.
Ben senin o küçücük yüreğinde herkese yetecek o kocaman sevgini sevdim.
Ben seni sen olduğun için,benim olduğun için,çocuklarımın babası olduğun için sevdim.
Ben senin varlığını her şeyini sevdim....
İyi ki varsın seni seviyorum.


Sevgili okurum, böyle mutluluk haberleri arttıkça inanın benim de mutluluğum artıyor. Eşinize olan sevginizi ifade eden şiirinizi yayınlıyorum ama beni bağışlayın, ne yazık ki günü gününe yayınlayamadım. Biliyorsunuz mail dosyam öylesine kalabalık ve karışık ki? Her yazınızı okuyorum ama bazen gecikmeli. Hepinizden bu vesileyle özür diliyorum. Biliyorum beni bağışlayacaksınız. Halimi anlayacaksınız.
Dilerim mutluluğunuz bir ömür boyu sürsün ?
Yazarın Tüm Yazıları