Hayvanların da duyguları var

Güncelleme Tarihi:

Hayvanların da duyguları var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 19:30

HÜRRİYET’in pet shop’larda satılan hayvanlara ilişkin haberine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan destek geldi. Eroğlu, “Hayvanlar da duygulu ve hassas canlılardır. Yeni kanun tasarısında bu konu ele alındı. Hayvanlar petshop’larda değil, katalog üzerinden sergilenecektir” dedi.

Haberin Devamı

ISI VE IŞIK DENGESİ GELİYOR

Bakanlığın hazırladığı ve Başbakanlığa gönderilen tasarının yasalaşması halinde kedi ve köpekler, pet shop’larda daracık kafeslerde teşhir edilemeyecek. Katalog üzerinden satışları mümkün olabilecek. Bu tür yerlerde olumsuz etkilendikleri için bazı kuş türlerinin kalmasına bile müsaade edilmeyecek. Sadece balık ve muhabbet kuşları gibi hayvanlar pet shop’larda bulundurulabilecek. Kedi, köpek gibi hayvanlar ısı ve ışık dengesi olan üretim yerlerinde kalacak. Gezinme ihtiyaçları da karşılanacak. Buralarda yeme düzeninden kimliklendirilmeye kadar her türlü önlem alınacak.

Hayvan Hakları Konferederasyonu İstanbul İl Temsilcisi Barış Şengün ise pet shop’larla ilgili yapılması düşünülen değişikliğin yetersiz olduğunu, merdivenaltı üretimin tetikleneceğini savunmuştu. Şengün, “Katalogdan hayvan seçmenin binbir riski var. Hayvan barınaklarının denetiminde sorun var. Daha buraların denetim ve koordinasyonunda sorunlar varken nasıl olacak da ülkenin dört bir yanındaki üretim çiftlikleri, eve yavru alanlar tek tek denetlenecek” diye tepki göstermişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!