Hayvanlar Alemi için bir yıl hedefi

Atatürk Orman Çiftliği’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devri halen tartışılıyor.

Haberin Devamı

Özellikle muhalefet partilerinin ve meslek örgütleri eleştirilerinin dozunu arttırırken, belediye AOÇ’ye yönelik en önemli projesi olan temaparkın projesini hazırladı.
“Ankara Animal Kingdom” (Ankara Hayvanlar Alemi) ismiyle kurulacak temaparkla ilgili projenin sunumu Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yaklaşık iki hafta önce yapıldı.
Başkan Gökçek de projesini Başbakan Tayyip Erdoğan’la paylaştı ve geçtiğimiz hafta sonu 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılan Ak Parti Ankara İl Kongresi’nde Erdoğan projenin yapılacağını açıkladı.
Proje 2.1 milyon metrekarelik bir alanda yapılacak ve 2014’teki yerel seçimler öncesi aday gösterilirse Başkan Gökçek’in en flaş projesi olacak.
Hayvanat Bahçesi, temapark ve dinozor parkını kapsayan üç etabın 2013 yazında bitirilmesi hedefleniyor.
Türkiye’nin en büyük alanına sahip parkı için Gökçek’in önünde bir yıl süre var.
Bakalım “Ankara Animal Kingdom”un hedeflenen etapları yetiştirilebilecek mi?
 
* * *

Haberin Devamı

‘Yüksek Hızlı’ tavsiye

Yüksek Hızlı Tren tartışmasız Ankara’ya ayrı bir hava kattı. Ankara-Eskişehir hattının ardından Ankara-Konya hattı da hem yüksek rağbet gördü hem de şehirleri kaynaştırdı.
Yapılan anketlerdeki yüksek memnuniyet oranı da YHT’nin ne kadar önemli bir proje olduğunu gösteriyor.
YHT’nin tercih edilme nedenlerinden birisi de kuşkusuz Ankara Tren Garı’nın kentin göbeğinde yer alması. Yani şehre gelen de şehirden gidecek olan yolcu da rahatlıkla YHT’ye ulaşabiliyor.
Haziran ayının ortasından itibaren iki aylık bir süre için YHT’ye ulaşım biraz zorlaştı. Anadolu Bulvarı üzerinde devam eden köprü çalışması nedeniyle Ankara-Eskişehir arası YHT’nin son durağı Sincan olacak.
Bu zorunluluk nedeniyle de TCDD aldığı kararla tren biletlerini ucuzlattı ve YHT’nin cazibesini kaybetmemesi için bir takım önlemler aldı. Mesela kent merkezine ücretsiz kalkan otobüs servisi koydu.
Bu noktada küçük bir şikayet var. Sincan’dan yolcularını uğurlayan ya da karşılayanların araçlarını park etmeleri neredeyse imkansız. İlgililere duyurulur.

* * *

Eymir’de savaşa doğru

Haberin Devamı

Yılların bitmeyen tartışması Eymir Gölü’nün yönetimi ilgili çabalardan söz etmiştim. Ankara Kent Konseyi ile ODTÜ yönetimi geçtiğimiz haftalarda bir araya gelmişti. Ancak bir çözüm bulunamamış olacak ki taraflar “savaş baltalarını” çıkarmaya başladı. Mimarlar Odası bugün Eymir Gölü’yle ilgili bir değerlendirme yapacak. Büyükşehir Belediyesi de bilindiği gibi konuyla ilgili kent genelinde bir anket yapıyor. Çok zaman geçmeden taraflar yeni polemiklerle gündeme gelecek gibi. Haydi hayırlısı...

Yazarın Tüm Yazıları