Hayvancılık yatırımlarına KOP desteği

Güncelleme Tarihi:

Hayvancılık yatırımlarına KOP desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 12:04

Hayvancılık yatırımlarına KOP desteği

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için hibe destekler verilecek.

Yozgat’ın, 2016 yılı Haziran ayında Bakanlar Kurulu kararı ile Konya Ovası Projesi kapsamına alınmasının ardından, çalışmalara başlandı. Proje kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu, yeni ahır ve ağıl inşaatı yatırımına yüzde 50 hibe destek verileceği açıklandı. Yozgat Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükbaş hayvancılık işletmelerinde, ahır, gübre sıyırıcı, gübre çukuru, yem deposu, silaj çukuru, süt sağım odası ve soğutma sistem odası inşaatları. Küçükbaş hayvancılık işletmelerinde ise ağıl, yem deposu ve yıkama ünitesi inşaatlarının hibe desteği kapsamında olduğu belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne, 31 Mart 2017 tarihine kadar yapılacak başvurularda, proje tutarı büyükbaş hayvancılık için 60 bin lira ile 294 bin lira. Küçükbaş hayvancılık için 50 bin lira ile100 bin lira arasında olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!