Hayvancılık atılımı

Güncelleme Tarihi:

Hayvancılık atılımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 01:17

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Başkent’in hayvancılık sektörünü masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Polat’ın yanı sıra kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetiştiriciler ve hayvancılık sektörünün her alanından temsilciler katıldı. Toplantıda Ankara’daki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bir eylem planı hazırlanarak, sorunlara çare bulunmaya çalışılacağını söyledi.

POTANSİYEL BÜYÜK

Nüfusun büyük bölümünün şehir merkezlerinde yaşadığı Ankara’da ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyelinin bulunduğunun altını çizen Temel, hayvancılık sektörünün son yıllarda atılım içerisinde olduğunu kaydetti. Temel, şu bilgileri verdi:
“Son on yılda büyükbaş hayvan sayısı yüzde 24, küçükbaş hayvan sayısı yüzde 40, kanatlı hayvan sayısı da yüzde 83 oranında arttı. Ayrıca Ankara, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca verilen IPARD projelerinde 86 sözleşmeyle en çok proje geçiren il oldu.”

Haberin Devamı

SEKTÖRDE SINIF ATLATACAK

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, 17 bin 900 hayvan kapasiteli 99 işletmenin bulunacağı Çubuk Organize İhtisas Hayvancılık Sanayi Bölgesi ve 55 bin hayvan kapasiteli Sincan Organize Hayvancılık Bölgesi’nin, Başkent’e hayvancılık sektöründe sınıf atlatacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!