Hayvanat Bahçesi’nde bayram yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Hayvanat Bahçesi’nde bayram yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 12:32

Hayvanat Bahçesi’nde bayram yoğunluğu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Hayvanat Bahçesini, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 76 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin her ilinden ziyaretçi ağırlarken, yurtdışından da özellikle Ortadoğu ülkelerinin tercih ettiği mekanların başında geliyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını günler öncesi tamamlayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gösterilen ilgiden memnun. Kurban Bayramı tatilinde, aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 76 bin kişi hayvanat bahçesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 9 günlük bayram tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışıldığını söyledi. Tatilde 76 bin kişiyi ağırladıklarını belirten Özsöyler, "Komşu vilayetlerin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden misafirlerimiz oldu. Bunun dışında yabancı turistleri de görmek bizleri mutlu etti. Ziyaretçilerimiz özellikle zürafa Şakir ve Selvi'ye yoğun ilgi gösterdi" dedi.

Öte yandan 300 türde 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2016 yılının ocak ayından itibaren 2 milyon 315 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001'de hizmete açılan hayvanat bahçesine gelen ziyaretçiler, geniş bir alana yayılan arazide özel turlarla hemen her türden hayvanı görme fırsatı buluyor.

Açıldığı günden bu yana büyük küçük herkesin ilgisini çeken hayvanat bahçesinin 1 milyon metrekarelik alana sahip. Kurulduğu ilk yıllarda 650 bin civarında ziyaretçi sayısına ulaşan hayvanat bahçesi, şimdilerde ise yıllık ziyaretçi sayısı milyonla ifade edilir hale geldi.

Geçen yıl 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen, Safari Parkı ve fok evinin de açılmasıyla ziyaretçi sayısında artış gözlenen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bu yıl ise 3 buçuk milyon ziyaretçi hedefliyor. Gaziantep halkının yanı sıra çevre illerden de çok sayıda kişiyi ağırlayan hayvanat bahçesi, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen turistlerden de yoğun ilgi görüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!