Hayvanat Bahçesi’nde hamilelik telaşı var

Güncelleme Tarihi:

Hayvanat Bahçesi’nde hamilelik telaşı var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 00:00

Hayvanat Bahçesi’nde yeni yılda bebek bekleyen Merve ve Şakir isimli zürafa çift, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen hayvanat bahçesinde ilkbahar için hummalı bir hazırlık sürüyor. Mayıs ayına kadar ücretsiz olarak ziyarete açık kalacak olan hayvanat bahçesi, mayıs ayından itibaren yepyeni sürprizlerle ziyaretçilerini ağırlayacak.
Hayvanat bahçesinin en sevimli ve en uzun boylu sakinleri olan zürafalardan biri beş aylık hamile. Hamilelik döneminde ziyaretçilerden büyük ilgi gören Merve isimli zürafa, çekingen davranışlar sergiliyor. Zürafaların hamileliğinin 15 ay sürdüğünü söyleyen bakıcılar, 2012 yılında hayvanat bahçesinin yeni ve minik bir sakini daha olacağını dile getirdi.

İnsanlardan çekiniyor

Bakıcılar, Merve adlı zürafanın saldırgan olmadığını ancak hamilelik döneminde korumacı olduğunu ve insanlardan çekindiğini belirtti.
Bebek bekleyen Merve ve Şakir isimli zürafa çift birbirlerinden ayrılmazken, Ankara Hayvanat Bahçesi’nin en obur sakinlerinden olan su aygırı Memiş ise iştahı ile bakıcıları yoruyor. Günde 50 kilo saman yiyen Memiş bir ton ağırlığa ulaştı. Zaman zaman tam ekmek verilerek ödüllendirilen Memiş’in bakıcıları, fazla hareketli bir hayvan olmadığını, zaten büyük olan cüssesinin günde 50 kilo samanla daha da büyüdüğünü ve hareket edecek halinin kalmadığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!