Haysiyet savaşı

Güncelleme Tarihi:

Haysiyet savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yerel bir gazetenin yazarı Antalyalı mankenleri, teşhircilikle suçladı. Bunun üzerine mankenler ayaklandı ve onur savaşı için ortak karar aldı.

ANTALYA'da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi'ndeki ‘‘Hizmet Yolu’’ adlı köşesinde mankenleri, mahrem yerlerini açmakla suçlayan, ayrıca sağlıklı çocuk doğuramayacağını iddia eden Cahit Akıncıoğlu'na, mankenlerden sert yanıt geldi.

İkiye bölündüler

Manken dünyasını ikiye bölen olayda, podyumların ünlü isimlerinden bazıları Akıncıoğlu'nun yazdıklarından bir bölümünü haklı bulurken, bir kısmı da yazılanların doğrulukla yakından ilgilisinin olmadığını belirterek ateş püskürdü.

Yazara dava açalım

Ajans yöneticileri ve mankenlerin, yazar hakkında dava açmalarını öneren podyumların gözdeleri, ‘‘manken dünyasında çok iyi arkadaşlarımız da var. Herkes aynı yapıda değil. İnsanlar istiyor, mankenler mini giyiyor’’ diye konuştular.

NELER DEDİLER

Pınar Kaplan: Ciddiye almamak gerekir diye düşünüyorum. Eleştiri boyutunu biraz aşmış.

Feza Gürsoy: Akıncıoğlu'nu suçlu bulmak doğru değil. Ona bu köşeyi verene sormalı.

Aslı Baş: Boyum 1.80. Ölçülerim 89-60-91. Göbeğimiz açıkta imiş. Bu benim tercihim.

Esra Keskinol: Benim 3 yaşında bir kızım var. Maaşallah , Allah nazardan korusun.

Müge Helvacı: Bu eleştiri hakaret boyutlarına ulaşmış. Yasal olarak hakkımı ararım.

Nur Erik: Hakkımızda yazılanlar ürkütücü boyutta. Ne yapmak istediği tam olarak anlaşılmıyor. Belki de yazılarla kendisini tatmin ediyordur.

Ece Gürsel: Söz konusu vatandaş, bizi birileriyle karıştırıyor olmalı. Antalya podyumlarındaki çoğu manken, İstanbul standartlarında.

Damla Çakı: Lafları çok abes. Haklı olduğu noktalar da yok değil. Aramızda kendini teşhir eden kızlar var. Bu arz talep meselesi.

Ülker Ün: Köşesindeki yazıda yerinde olmayan kelimeler kullanmış. Ama onun bu görüşlerine de saygı göstermek gerektiğine inanıyorum.

Akıncıoğlu ne yazmıştı

‘‘...moda ve model mecmualarında dikkat çekerek, bunlardaki model mankenlerinin çok zayıf, sağlıksız tipte mankenler olduğunu, bu yapıda bir kadının doğuracağı çocuğun da sağlıksız olacağını ortaya koşmuştum...’’

‘‘... Göğüsleri teşhir (Açıkta gösterme) göbekleri açıkta bırakma ve daha vahimi vücudun en mahrem yerlerini çıplaktan öte görünümle ortaya koymak, defilelerin yarış alanı...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!