Hayri Gürhan Ozanoğlu yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

Hayri Gürhan Ozanoğlu yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 00:37

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanlığı'na, 3. Olağan Genel Kurul'unun ardından Hayri Gürhan Ozanoğlu yeniden seçildi.

Dedeman Otel'de düzenlenen ve tek adayın yer aldığı federasyonun 3. Olağan Genel Kurulu'na, 170 delegeden 125'i katıldı. Delegelerden 123'ünün oyunu alan Hayri Gürhan Ozanoğlu, federasyon başkanlığı görevine yeniden getirildi. Seçimde 2 oy geçersiz sayıldı.

Hayri Gürhan Ozanoğlu, tek aday olarak girdiği seçim öncesinde yaptığı konuşmasında, göreve geldiği 2011 yılından bugüne kadar federasyonda yaşanan gelişimi anlattı. Ozanoğlu, Halk Eğitim Merkezleri'nde eğitim gören 5 bin kadar usta öğreticinin, 2. kademe antrenör olması için Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını, 17 birinci kademe antrenör kursu açıldığını ve 59 ilde 71 intibak semineri düzenlendiğini kaydetti.

Ozanoğlu, yaklaşık 16 ay önce olağanüstü genel kurulda 3 aday arasından seçilmesinin ardından federasyonun kapanacağına ilişkin söylentiler olduğunu ancak hepsinin boşa çıktığını ifade ederek, “Seçilmemizin 15-20 gün sonrasında nezaket ziyareti gerçekleştirdiğim insanlar, 'Zaten 15 gün sonra kapanacaksınız' diyordu. Bize o lafı söyleyenler şimdi havuzda yüzüyor” diye konuştu.

Aleyhinde imza kampanyaları yapıldığını ve defalarca tahkim kuruluna şikayet edildiğini ileri süren Ozanoğlu, “Genel kurulun iptali için dün akşama kadar çaba sarf edildi. Sosyal medya üzerinden federasyona zarar verildi. Veremeyecek hesabımız yok. Yanlışlarımız varsa da genel kurulda konuşulması gerekir” dedi.
Türkiye'deki tüm halk oyunu faaliyetlerinin, federasyonun denetimi altında olması gerektiğini belirten Ozanoğlu, çocukların, anaokulundan itibaren halk oyunlarıyla tanışması, halk oyunlarının okullarda seçmeli ders olarak okutulması, eğitim konusunda üniversitelerle işbirliği ve yarışma çeşitlerinin artması için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

-Federasyon yönetimi-

Federasyonun yönetim, disiplin ve denetleme kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Hayri Gürhan Ozanoğlu, Remzi Kaya, Abdurrahman Çelik, Hüseyin Güler, Turan Demirbağ, Eser Cevahir, Tahsin Öztiryaki, Ayhan Yıldız, Tugay Ertunç, Yahya Üstün, İdris Zengin, Tolga Durmaz, Hasan Ekmen, Tuba Akın, Hamza Yıldırım
Denetim Kurulu: Hayati Gürer, Mustafa Öztürk
Disiplin Kurulu: Birgül Kayıran, Ramiz Yeni, Metin Ünlü, Hatice Demirtaş, Ali Sayın

-Notlar-

Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya da genel kurulu izledi.

Divan başkanlığını Suphi Tugay Aktunç'un yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları oy çokluğuyla ibra edilirken, yeni ana statü, federasyonun 2 yıllık tahmini bütçesi ve faaliyet programı da kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!