Hayranların tepkilerine şaşırıyorum

Güncelleme Tarihi:

Hayranların tepkilerine şaşırıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Tipik bir Oğlak burcu erkeği... Yaptığı işi önemseyen, kendine hedef koymayı seven, bazen karamsar... Hoşsohbet, gülmeyi seviyor... Konuşurken gözlerinizin içine bakıyor, etrafta ne olup bitiyor diye çevreye değil! Elle dergisinin Burak Özçivit’le ilgili gözlemleri böyle... Bilinmeyenleri de Özçivit’in kendisi anlatıyor.

Haberin Devamı

Genç kızlar sizin için çıldırıyor. Çok fazla hayranınız var. Sizin hiç bu kadar hayran olduğunuz birisi var mı?  

- Yok. Yabancı oyunculardan Colin Farrell’ı çok severim. Esmer olduğum için galiba bana yakın bir tip.

Oyuncu olmadan önce de mi kimseye hayranlık duymadınız?

- Eskiden de hiç öyle bir şey olmadı. O yüzden beni sokakta görenlerin verdiği tepkiye çok şaşırıyorum. 

Hâlâ garip geliyor mu? Artık alışmış olmalısınız.
  
- Altı senedir bu işi yapıyorum, alıştım tabii ki.

Peki Colin Farell’la yan yana gelip kahve içseniz de mi heyecanlanmazsınız?
 
- İki dakika heyecan yaşarım ama ondan sonra normal muhabbetime dönerim.  

Ünlü olmak hangi haklarınızı elinizden aldı?      

- Günlük hayatınızda pek rahat olamıyorsunuz, özgürlüğünüz elinizden alınıyor. Mesela hiçbir yere gidemiyorsunuz. Dün bir üniversite konserine gittim, biletim de vardı ama içeri giremedim.
  
Biraz kamuflaj yapsanız; şapka, gözlük filan...

- Denedim ama olmuyor. Sonuç olarak ne oluyor? İster istemez kendi kabuğunuza dönüyorsunuz.

Haberin Devamı

BÖYLE AĞLAYABİLECEĞİMİ ESKİDEN HİÇ BİLMEZDİM

Bu kadar popüler bir projede yer almak size neler hissettiriyor? Bundan sonraki işler açısından baskı yaratıyor mu?

- Buna iki açıdan bakıyorum: Popüler bir iş ve onun içinde benim oynadığım rol. O işin popülaritesine odaklanırsanız, rolünüzü yapamazsınız. Ekranda yakışıklı çıkıyor muyum gibi şeyler umurumda değil. Karakter ne gerektiriyorsa onu yapıyorum. En iyisini yapmaya çalışıyorum. Ve aynı anda iki iş kabul etmiyorum çünkü yaptığım işe çok yoğunlaşırım. Şu anda “Küçük Sırlar”da canlandırdığım Çetin karakterine yoğunlaşmış durumdayım. Son iki bölümde ağlama sahnelerimiz vardı. O sahneye bir sinema filmindeki sahneye hazırlanır gibi hazırlandım. Diyorlar ki “Tiyatro sanat için, dizi para için yapılır”... Peki tiyatroda hiç mi para kazanılmıyor, hiç mi para düşünülmüyor?

Rol gereği olmadığında da ağlar mısınız?

- Erkekler daha çok kendi içlerinde yaşar bazı şeyleri, kolay kolay ağlayamaz. Ama rol gereği her yerde, her şekilde ağlayabilirim. Eskiden böyle ağlayabileceğimi bilmiyordum. Ağlayamazdım. Oyunculuk kendinizi, ruh halinizi, duygularınızı keşfetmek ve hislerinizi kullanmayı öğrenmek demek. Herkes oyuncu olabilir, yeter ki duygularını kontrol etmeyi öğrensin.

Haberin Devamı

MODELLİĞİ NE KADAR GELİŞTİREBİLİRSİN Kİ

Modellik geçmişte mi kaldı?

- Modellik ve oyunculuk arasındaki farklılık tecrübe... Tecrübe kazandıkça iyi bir oyuncu olabilirsiniz. Modellik öyle bir şey değil. Modelliği, yürümeyle öğrenirsiniz, biraz da “malzeme” varsa. Modellik bu; ama bunu ne kadar geliştirebilirsiniz ki! Ben modelliğe üniversite yıllarında, hobi olarak başladım. Devamı geldi. Türkiye birinciliğim ve dünya ikinciliğim var. İkisini teraziye koyduğumda, oyunculuk ağır basıyor. Modellik yaparken oyunculuk teklifi geldi. Ailemin desteği olmasaydı, beni bunu yapabileceğime inandırmasalardı, belki de bu iş olmazdı.

Öyle bir teklif gelmeseydi şimdi ne yapıyor olurdunuz?

- Hayat... Tam olarak bilemem. Şu anda Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde fotoğrafçılık okuyorum. Ancak hocalarım bölüme müracaat edenlere “Burak Özçivit gibi olacaksan, hiç gelme” diyorlarmış. Okula pek gidemiyorum da...

Haberin Devamı

BENİ FIRLAMA VE ÇAPKIN OLARAK GÖRMEK İSTİYORLAR  

Çok güzel bir rol için kilo alır mısınız? Ya da kilo verip çok zayıflamayı göze alır mısınız? Saçınızı kazıtır mısınız?

- Hepsine açığım, gerekirse yaparım. Mesela bu işe başlamadan önce sporla uğraştığım için vücudum çok daha genişti. Yapımcımız Timur Savcı “Kilo vereceksin, kendini hazırla” dedi, 7 kilo verdim. “Saçlar kısacık kesilecek” dedi, ona da tamam dedim. Şişmanlayabilirim, zayıflayabilirim. Bir korku filminde olabildiğince çirkin bir adamı da oynadım. Bunlar sorun değil.

Hep benzer karakterler canlandırmak istemezsiniz herhalde. Buna dikkat edecek misiniz?

- Oyuncu istemez ama bunu seyirci istiyor. Beni de çapkın ve fırlama olarak görmek istiyorlar. Sonraki projelerde daha olgun ve “aşk adamı”nı oynamak istiyorum.

Haberin Devamı

KADIN CIVIL CIVIL OLMALI

Genelde göz önündeki insanlar özel hayatlarını pek konuşmak istemezler, “Hayatımda kimse yok” derler...

- Benim başarılarımın en büyük etkeni hayatımdaki insandır. Ailem benim için çok önemli. Bu yüzden de özel hayatımda bir düzen olmasını önemsiyorum. Kısaca, her zaman düzenli ilişkiden yanayım...

Bir kadında hangi davranış sizi anında soğutur?

- Neşeli, şirin insanlardan hoşlanırım. Kadın cıvıl cıvıl olmalı. Dedikodu sevmem, çok konuşmam. Sakinim. Dedikodu yapan ve dırdır eden kadınlardan hoşlanmıyorum.

YÜKSEKLİK KORKUM VAR

Hayvanları seviyorum, yedi senedir bir köpeğim var, yazlığımdan getirmiştim. Evime kedi almak da isterim, onların dünyasını çok farklı görüyorum. Çok karakterli hayvanlar. Doğada olmayı da çok seviyorum. Bir tek yükseklik korkum var, yüksek bir yerden aşağı bakamam.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!