Hayırseverler Şehri’nin Hayırsever Belediyesi

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverler Şehri’nin Hayırsever Belediyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:39

BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir Belediyesi Kayseri’de eğitimin kalitesinin artması için desteklerini sürdürüyor. Başkan Mustafa Çelik, okul ihtiyacını görerek bu duruma duyarsız kalamayacaklarını belirterek, farklı mahallelerde beş okul yaptırdıklarını söyledi. Başkan Çelik, hayırseverler şehrine yakışır bir şekilde eğitime destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin en önemli kimliklerinden birisinin "Hayırseverler Şehri" olduğunu belirterek, hayırseverlerin özellikle eğitim ve sağlık alanında devletin yükünü aldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin de hayırseverlerle bu yükü paylaştığını dile getiren Başkan Çelik, Talas ve Cırgalan’da beş ayrı mahallede okul yaptırdıklarını söyledi.
Özellikle eğitimde duyulan ihtiyaca asla duyarsız kalmayacaklarını vurgulayan Başkan Çelik, Büyükşehir olarak ’bizim görevimiz değil’ demeden halkın her konudaki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Eğitim ihtiyacı haddinden fazla olan yerde bir kenarda durmamız elbetteki beklenemez. Şu an beş okul birden yapıyoruz. Bu okullarımızdan dördü Talas Yenidoğan, Kuruköprü, Mevlana ve Başakpınar Mahallelerinde. Talas çok hızlı büyüyen bir ilçemiz. Haliyle hızlı büyümenin getirdiği ihtiyaçlar da oluyor. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetişecek olan okullarımız büyük bir rahatlama getirecektir. Bu okullarımızın yanı sıra Cırgalan Mahallesi’ne de kısa süre önce okul temeli attık. Bu okulumuz da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak" dedi.
Eğitime verdikleri desteğin okul yapımı ile sınırlı olmadığını okulların çevre düzenlemesi, bakım-onarım gibi ihtiyaçlarını da karşıladıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Her zaman geleceğimizin teminatı gençlerimiz bizim önceliğimiz olacaktır. Onların daha güzel yetişmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!