Hayırsever çiftten eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever çiftten eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 10:16

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde, hayırsever Sebahat ve Cihan Şişman çifti tarafından yaptırılacak olan 540 öğrenci kapasiteli, 3 katlı, 18 derslikli Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

Haberin Devamı

Ayvalık Sanayi Sitesi karşısındaki 3 bin 100 metrekarelik kapalı alana sahip olarak yaptırılacak Sebahat ve Cihan Şişman Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi’nin temelinin atılması için düzenlenen törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, hayırsever Şişman çiftini kutlayıp, bu okuldan Atatürkçü ve çağdaş gençler yetişeceğini söyledi.

"Temelden çatıya uygun bir okul inşa edilecek"

Hayırsever Cihan Şişman ise temel atma töreninin hem sosyolojik hem felsefi açıdan, insanı temel alan bir düşünceye hizmet etmek amacını taşıdığını vurgulayıp, "Başta dinimiz İslam ve diğer semavi dinler ile hümanizmadan tarihin derinliklerindeki ilkel inançlara kadar, hep insana yapılacak yatırımın makbul olduğu kabul edilir. Bu makbul yatırımın da, en makbulü, eftal olanı, insanı geliştiren, daha verimli daha üretken yapan, insanı yaşadığı toplumuna, ailesine ve kendisine daha faydalı birey haline getirme uğraşı olan eğitimdir. Eğitimin birçok tanımı vardır, en basiti de, insan davranışlarında olumlu değişiklik yaratmaktır. Bu okulda eğitilecek öğrencilerimizin, kendine, ailesine ve yaşadığı topluma faydalı bireyler olması biz yurtseverlerin öncelikli hedefimiz ve arzumuzdur. Diğer yandan, özelde, güzel sanatlar eğitimi verecek olan bu okul, doğuştan güzel sanatlara yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştireceği, istisnai eğitim kurumları arasında yerini alacaktır. Bu okulda okuyacaklar, Ayvalık gibi çok sayıda müzik derneği olan, çok sayıda resim atölyesi olan, uluslararası müzik akademisini yaşatan, önemli ressamların çok sık sergi açtıkları, önemli müzisyenlerin sıkça müzik icra ettikleri bir kent, bir ana kucağında eğitim öğretim göreceklerdir. Ana kucağı her zaman sıcak sevgi dolu her zaman üretkendir. Bu girişimimiz sonrası, çevremden aldığım tepkilere bakarak, Ayvalık halkının daha şimdiden kucağını açmış bu öğrencilerimizi özlemle hasretle beklediğini söylersem hiç abartmış olmam. Bu okulun fiziki projesi, belki de ülkemizde ilk defa temelden çatıya amacına uygun bir inşaat olarak gerçekleştiriliyor" dedi. Konuşmaların ardından hayırsever Sebahat ve Cihan Şişman Çifti, protokol üyeleri ile butona basarak temele ilk harcı döktü.

Haberin Devamı

Gösteri salonu da olacak

Haberin Devamı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’na yetiştirilmesi beklenen okulda, sığınak, çok amaçlı toplantı salonu, kazan dairesi, hizmetli temizlik odası, enerji odası, kantin, engelli ve normal tuvaletler ile, beş bireysel resim - müzik çalışmalarına ait ya da laboratuvar yapılabilecek bağımsız bölümler, resim müzik çalışmalarının okul içi icra edilebileceği geniş bir antre, kütüphane ve öğretmen odası, teknik oda, bilgisayar odası ve 300 kişilik gösteri salonu, sahne ve salonun ön tarafında misafirlerin ağırlanabileceği bir kafeterya ve antre ile sahne arkasında da, icracıların kullanabileceği soyunma, kulis amaçlı beş oda ile bir ışık odası da yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!