Hayırsever 50 lider

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever 50 lider
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 00:33

CAPİTAL Dergisi, bu yıl 5’incisini yayınladığı “Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı Araştırması” ile her yıl Türkiye’nin en hayırsever iş insanlarını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Araştırma ile gönlü zenginlerin diğer güçlü iş insanlarına örnek olması hedefleniyor. 2016, son yılların en zor yılı olmasına rağmen hayırseverler bu yıl da bağışlarını ara vermeden sürdürdü. 2016 yılında Koç Ailesi, Koç Vakfı üzerinden yaptığı bağışlarla zirvedeki yerini korudu. 2016 yılında toplam bağış tutarı 400 milyon 109 bin TL’ye yükselen Koç Ailesi’ni, geçen yılın ikincisi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk izledi. Şahenk’in yaptığı bağışların toplam tutarı 271 milyon 851 bin TL oldu. Geçen yıl listede 4’üncü sırada yer alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 137 milyon TL’lik bağış tutarıyla 3’üncülüğe yükseldi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, gönlü zenginler listesinde her yıl istikrarlı bağışlarıyla ilk 5’teki yerini koruyan bir isim olarak bu yıl yine 5’inci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

YENİ İSİMLER LİSTEDE

Yeni listede Doğan Holding ve Doğan Ailesi, 30.5 milyon liralık bağış ile 14’üncü sırada yer aldı. (Capital dergisinin temmuz sayısında eksik veri nedeniyle 30’uncu sırada yer almıştı.) Doğan Grubu, geçen yıl ise 21’inci sırada bulunuyordu.
Bağış bütçesini bu yıl ilk kez açıklayan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, ilk kez girdiği gönlü zenginler arasına 4’üncü sıradan katıldı. Korkmaz, 2016 yılında 129 milyon 860 bin TL gibi önemli bir bağış gerçekleştirdi. Geçen yıl listede yer almayan Lucien Arkas, Ali Raif Dinçkök, Suat Sancak ve Nihat Özdemir gibi listeye yeni giren pek çok hayırsever iş insanı da bu yıl gönlü zenginler arasında.
Kadir Has Vakfı üzerinden yaptıkları bağışlarla rahmetli Kadir Has’ın oğulları Can Has ve Nuri Has, listede önemli bir sıçrama yaptı. Geçen yıl listede 13’üncü olan Has kardeşler, bu yıl 2016’da yaptıkları 88 milyon 911 bin TL’lik bağışlarıyla 6’ncılığa yükseldiler.

Hayırsever 50 lider

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!