Hayırdır inşallah

O kadar çok iyi şey üst üste geldi ki, sonunda borsa da bu iyi gidişata kayıtsız kalmayı başaramadı. İMKB - 100 Endeksi 11.308 puandan başladığı çarşamba günü, adım adım yükselerek 11 bin 800 puana kadar çıktı. Ama 11.800 puan çarşamba için üst sınır olarak görülüyor. Çünkü buradan gelen satışların kesildiği yer 11.600 puan oldu. Böylelikle yeniden 11.500-12,000 bandına dönülmüş oldu. Zaten borsacılar da 11 bine kadar inen endeksin haksız bir düşüş yaşadığını iddia ediyordu.

Cuma'dan bu yana bir bakalım neler yaşamışız.

  • S&P cuma günü bir açıklama yaparak ülkenin görünümünü negatiften durağana çevirdi.

  • Hafta sonunda AGSP sorunun Türkiye'nin hassasiyetlerine uygun biçimde çözüldüğü Başbakan Ecevit tarafından duyruldu.

  • Pazartesi günü Enflasyon rakamı (özellikle TÜFE) piyasaların betklentilerinin altında çıktı

  • Salı günü Kıbrıs sorunu ile ilgili çok önemli bir adım atıldı.

  • Çarşamba günü Hazine 500 milyon euroluk eurobond ihracını 300 milyon euro daha artırarak 800 milyon euroya çıkardığını ve maliyeti 50 baz puan düşürdüğünü açıkladı.

  • Afganistan konferansı devlet kuruluşu ile sona erdi.

  • ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell Ankara temaslarına başladı. Powell'ın özellikle Irak konusundaki açıklamaları merak ediliyor.

    Merak ediyorum. Acaba siz bu ortamı nasıl değerlendiriyorsunuz.
    Bir şeyler oluyor galiba.

    Bu zannımı güçlendiren bir başka etken de borsa oyuncularının yüzlerinin normalden fazla gülmeye başlaması.

    Borsanın önünde bu aralar rahatsız edici sıklıkta ve yüksek sesle gülen borsacıya rastlayabiliyorsunuz. Allah sizi inandırsın birkaç ay önce yüzlerinden düşen bin parça olan bu adamlar espri bile yapmaya başladı.
    Hele o "endeks yıl sonunda 13 bin aga" lafları yok mu...
    Du bakali n'olacak...

    (siz ne diyorsunuz merak ettim. Yazın bana, e-mail atın çokça...Görelim bakalım e-okuyucu ne düşünüyor) :)

    DIŞARDAN

    …Kanımca Türk Ordusu'nun insan gücünü de Avupa Birliği ülkelerinin orduları ile karşılaştırırsanız sütununuzda, tam bir "Scoop" yapmış olursunuz. Hepsi şu
    anda profesyonel ordulara geçmekteler ve ancak birkaç bin (ya da onbin)
    askerleri var AB ülkeleri ordularının!

    İyi çalışmalar
    Erdal Musoğlu, Elek. Y.Müh., Brüksel

    *****
    …Yaşım 72. Kıbrıs davasının Sedat Simavi zamanından beri Hürriyet gazetesinde ilk defa bir dava olduğunun bir kampanya ile kamuoyuna duyurulduğunu bilirim. Bu meseleye her vatandaş gibi ilgi gösterdiğimden bütün safahatini biliyorum. Rauf Denktaş'ı suçlayan yazarlar arası bir acaip koro var.

    Yazınızda milliyetçiler hak veriyor diye bir paragraf var. Bu meselede Denktaş'a hak vermek için milliyetçi olmak zorunlu değil, birazcık insaflı olmak kafidir. Menfi korodakiler bilgisizliklerinden değil, hayatında sıkıntı çekmemis, zadegan çoçukları olduğu için, eyvah rahatimız bozulacak kaygısıyla bağırmaktadırlar. Onlar hakiki milliyetçiligin ne olduğunu dahi bilmezler. Aynen Mustafa Kemal ve arkadaşları için kampanya başlatan, İstiklal Savaşı başındaki İstanbul gazetelerindeki malum yazarlar gibi. Onlar bu gibi davalarda yalnız negatif olurlar. Formasyonlari böyle çünkü.

    İyi günler dileğiyle
    Samim Türkkan
  • Yazarın Tüm Yazıları