'Hayır' diyen şakacı damat ve salonu terk eden nikah memuru konuştu

Güncelleme Tarihi:

Hayır diyen şakacı damat ve salonu terk eden nikah memuru konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 14:57

Muğla'nın Milas ilçesinde, nikah töreni sırasında memurun "Evlenmek istiyor musunuz" şeklindeki sorusuna "Hayır" yanıtı vermesiyle gündeme gelen damat İsmail Üstün, oluşan gergin havayı yumuşatmak için böyle bir şaka yaptığını, ancak nikah memurunun davranışıyla çok şaşırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Dilek ve İsmail Üstün çifti, nikah törenleri sırasında yaşadıkları olayı AA muhabirine anlattı. İsmail Üstün, arkadaşlarıyla zaman zaman nikah sırasında damat ya da gelinin sorulan soruya "Hayır" yanıtı vermesi durumunda neler yaşanacağıyla ilgili sohbetler ettiklerini, olaya şaka yönüyle yaklaştıklarını ifade etti. Kendisinin de nikah töreninin gerginliğinin etkisiyle ortamı yumuşatmak için şaka yapmak istediğini dile getiren Üstün, nikah memurunun gösterdiği tavıra ise çok şaşırdığını anlattı.

Haberin Devamı

SEVİNÇ İÇİNDEYİZ

İsmail Üstün, "Nikah günü oraya vardık. Herkes gergin olduğu için 'ortamı yumuşatalım' diye bir şaka yapalım dedik. Nikah memuru da şakaya tam şaka yapmış oldu. Yine de sonucu tatlıya bağladık, her şey tatlı olmuş oldu. Eşimle mutluyuz, sevinç içindeyiz" dedi. Gelin Dilek Üstün ise kendisinin de aynı şakayı yapmayı içinden geçirdiğini ama yapmadığını aktardı.

ŞU ANDA ÇOK MUTLUYUM

Üstün, "Ben de böyle bir şey beklemiyordum. Aslında ben 'Hayır' diyecektim, bir anda içimden geçti ama eşim önce davrandı. Eşim söyledi. Şu anda çok mutluyum. Hayalim gerçek oldu" diye konuştu. Çift, 14 Kasım'da gerçekleştirilerek düğün törenlerine de nikah görüntülerini izleyen herkesi davet etti.

Haberin Devamı

Nikah memuru Süleyman Esenkaya, kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullandığını söyledi.  Esenkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dilek Berberler ile evlenmek üzere nikah masasına oturan İsmail Üstün'ün "Hiçbir baskı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz?" sorusuna şakayla "Hayır" yanıtı verdiğini hatırlatarak bunun üzerine kendisinin salonu terk ettiğini belirtti.               

3 DEFA SORARDIM

Damadın soruya ilk seferinde "Hayır" dediğini aktaran Esenkaya, "Eğer ilk sorduğumda sessiz kalsaydı, üç defa sorardım. Kanun, ilk soruda 'Hayır' deyince işlemi bırakmamızı söylüyor. Ben de kanunu uyguladım. Damadı tanıyorum ama bu bir şey değiştirmez" dedi.

Haberin Devamı

Damadın yakınlarının ricasıyla daha sonra nikahı kıydığını ifade eden Esenkaya, şunları kaydetti: "Ben salondan ayrıldıktan sonra yakınları geldi, şaka olduğunu söylediler, özür dilediler. Özellikle uzak bir köyden gelen engelli amcası, çok rica etti. Aslında, yaşananlardan sonra ertesi gün kıymam gereken nikahı, 2 saat sonra tekrar giderek kıydım. Damat da nikahı kıydıktan sonra bile defalarca arayıp özür diledi. Dediğim gibi böyle şeylerin şakası olmaz. İlk soruda 'Hayır' deyince insanın aklına 'Acaba zorla mı getirildi?' sorusu gelebilir

USÜL GEREĞİ TERK ETMİŞTİ

Milas Belediyesinde görevli nikah memuru, usul gereği "Hiçbir baskı altında kalmadan evlenmeyi kabul ediyor musunuz" diye sorduğu damat İsmail Üstün'den "Hayır" yanıtını alınca sinirlenmiş ve nikah salonunu terk etmişti. Bir süre sonra salona yeniden dönen nikah memuru, çiftin nikahını kıymıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!