'Hayır diyen de saygındır'

Güncelleme Tarihi:

Hayır diyen de saygındır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 21:46

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. ‘Evet’ diyen ne kadar saygınsa ‘hayır’ diyen de o kadar saygındır” dedi. Erdoğan dün Başbakan Binali Yıldırım’la o katıldığı, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki toplu açılış töreninde şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DERS VERMEYE HAZIR MISINIZ

“Şu meydana bak, meydanın bereketine bak. Hani bazen diyorsunuz ya ‘Avrupa Avrupa duy sesimizi’... Gör Ankara’yı gör. Öyle kahve köşelerinde hayır kampanyaları yapmayla benim bu milletime anlatamayacaksınız. Avrupa’ya gelen siyasetçilerimizin önünü kesmekle 16 Nisan’ı döndüremeyeceksiniz. İnşallah 16 Nisan’da Avrupa’nın liderlerine bir kısmı hariç gereken dersi vermeye var mıyız?
Ama gereken mesafeyi kat edemedik çünkü karşımıza sürekli çeşitli engeller çıkartıldı. Doğru olan bu sisteme 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine geçmekti. Ana muhalefetin ‘Bugün sistem değişmezse bir şey olmaz herkes işine devam eder’ dediğine bakmayın. Bu hususta da yalan söylüyor.

ÇILDIRIYORLAR, KUDURUYORLAR

Şu anda her taraftan üzerimize gelenler var ya işte onların tüm derdi sizlerin teslim olmak yerine zafere ulaşmış olmanızdır. Ondan dolayı çıldırıyorlar, kuduruyorlar. Siz onların tüm hesaplarını, planlarını, beklentilerini yerle yeksan ettiniz. Milletimizin vurduğu sille onları öyle bir sersemletti ki parlamentonun önlerini anlımıza silah dayanmış pankartlarla gösteri yapan teröristlere teslim edecek kadar muvazeneyi kaybetmiş durumdalar.

Haberin Devamı

KİMLER HAYIR DİYOR

Şimdi halkoylamasını yapıyoruz. Bu Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki ‘Hayır diyenler teröristtir’ diyormuşuz. Kılıçdaroğlu yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. Evet diyen ne kadar saygınsa hayır diyen de o kadar saygındır. Ancak bizim ‘evet’i anlatırken bir uyarı görevimiz var. Nedir o? Kim hayır diyor? Kandil, bölücü başı, Pensilvanya hayır diyor. Avrupa’da bir kısım liderler hayır diyor. Şimdi biz milletimize bir şeyi hatırlatıyoruz. Sevgili Peygamberimiz buyuruyor, ‘Kişi sevdikleriyle beraberdir’. Bundan daha güzel ölçü olabilir mi? İki, ‘Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu’. Bir ölçü de bu. Şimdi anladın mı Kılıçdaroğlu ne söylemek istediğimi...

OSMANLI YAN GÖZÜYLE BAKMAYA...

Ankara, 16 Nisan’da bu ülkeye ve millete müstemleke gözüyle bakanlara şöyle sağlamından bir Osmanlı yan gözüyle bakmaya evet mi? Bu ülkenin ve bu milletin bir beka meselesi var. 16 Nisan’da yapılacak seçim, arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimini getirmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi Kasım 2019’da olacak. Bunu bilerek hareket edeceğiz. Nedir, Allah’ın izniyle evet çıkması halinde partili Cumhurbaşkanlığı dönemi başlayabilir. Buna mani bir hal yok. Ankara’dan öyle bir evet diyelim ki Kandil, Pensilvanya, Batı’nın o hayır diyen liderleri duysun.” 

Haberin Devamı

HAÇLI İTTİFAKI

İsviçre Parlamentosu’nun önünde büyük bir pankart. Benim resmim ve şakağıma dayanmış bir silah. ‘Erdoğan’ı öldürün’ diyor. Be dangalaklar... Ya, Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? 16 Nisan geliyor. Türk milleti 80 milyon inşallah bütün bu Batı’nın liderlerine en büyük dersi verecek. Bunlar belli. AB ile ilgili bazı şeyler söylüyorum. Haklılığım çıktı ortaya. Gittiler İtalya’da, Vatikan’da tüm AB üyesi ülkelerin liderleri kuzu kuzu orada oturdular ve Papa’yı dinlediler. AB’ye Türkiye’yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı, anlıyor musunuz? Olay Haçlı ittifakıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!