“Haydi, Spor Yapalım” projesi tamamladı

Güncelleme Tarihi:

“Haydi, Spor Yapalım” projesi tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 13:19

“Haydi, Spor Yapalım” projesi tamamladı

Haberin Devamı

Halit YILMAZ SORGUN / YOZGAT (DHA)- SORGUN İlçesi Gençlik Derneği, Erasmus Plus Gençlik Değişimleri programı kapsamında hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından finanse edilen “Haydi, Spor Yapalım” projesi 13-20 Ekim 2017 tarihleri arasında Sorgun’da gerçekleştirildi.
4 ÜLKEDEN 25 ÖĞRENCİ KATILDI
Proje kapsamında 8 gün boyunca Türkiye, Polonya, İtalya ve Yunanistan olmak üzere 4 ülkeden 25 katılımcı ile birlikte farklı aktiviteler ve sportif faaliyetler yapıldı. Proje ile gençlerin, spor faaliyetleriyle sosyal hayata katılımını ve uyumunu sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz “Projemiz ile gençler kendi dar dünyalarından bir nebze olsa kurtularak, başka ortamlarda, başka kişilerden, inançlardan, düşüncelerden insanlar ile diyalog içinde bulundular. Farklı ülkelerden gelen farklı dil, din ve ırka sahip gençlerin yeni dostluklar kurmalarını ve bu dostluklarını pekiştirmelerine olanak sağladığımızı düşünüyoruz. Proje süresince yapılan tüm faaliyetlerle gençler arasında hoşgörü ve dayanışma duygusunun pekiştiğini ve gençlerin sorumluluk duygularının geliştiğini gözlemledik” dedi.
Obezite, sağlıklı beslenme, teknoloji bağımlılığı gençler üzerindeki etkileri, sorunları ve çözümleri üzerine oturumlar düzenlediklerini söyleyen Uğuz, “Her ülke kendi ülkesinde yapılan gençlik ve spor faaliyetleri ve yapılan politikalar hakkında bilgiler verdi. 
Gençlerle birlikte 8 gün boyunca Voleybol, Satranç, Masa Tenisi, Buz Pateni, Engellilerle Basketbol, Atletizm, Badminton, Okçuluk, Bilardo gibi spor aktiviteleri gerçekleştirdik” dedi.
 FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!