Haydi finale

Bulgaristan maçı yarı finalin anahtarıydı. Antrenör Reşat Yazıcıoğulları, maçın taktiğini verirken, kısa ve uzun taktik servislerle rakibin manşetini bozup, yüksek bloklu Bulgar hücumlarını kırmayı hedeflemişti.

Zetova, Teneva, Kounova ve Radostina gibi tanıdık isimler üzerine oyunu kurup, Bulgarların bu silahını blokta kilitleme yoluna gittik.

Kızlarımız, Bulgaristan karşısında voleybolun sadece hücum etmek değil, blok, servis atma ve karşılama olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu maç bir yerde iki müthiş solak Neslihan ile Zetova'nın düellosu gibi geçti. Bulgarların smaç silahı Zetova ile Sokolova'yı blokta kilitleyince, yüksek toplardaki hücum güçlerini kırdık. Bu ikilinin hücum yerlerine Neslihan ve Esra ile çok iyi taktik servisler attık. Natalia-Özlem ve Neslihan-Aysun ile iyi bloklar oturttuk. Gerçekten kızlarımız iki maçta blokta çok iyi işler yaptı. Bloktaki bu başarı grafiğimizin sürmesi halinde diğer maçlarda da daha çok rahatlama içine gireceğimizden kimsenin şüphesi olmamalı.

Esra'yı kazandık

Dünkü maçta en önemli olay, uzun bir aradan sonra Esra'yı yeniden kazanmamız oldu. Esra, takımı ateşledi ve maçın en iyi oyuncusu ödülünü (MVP) haketti. Neslihan, yüksek Bulgar bloğunun üzerinden vurduğu toplarla rakibin manşetini dağıtırken, moral motivasyonu da çökertti.

Müthiş bir çıkış yakalan Filenin Sultanları Hollanda'yı da yenerek gruptan birinci çıkan takım olacak. Azerbaycan'a gelmeden önce ‘‘Bu işi Bakü'de bitireceğiz’’ demişlerdi. İtalya ve Bulgaristan maçlarındaki performansları, zoru başaracaklarının sinyalini verdi. Haydi finale kızlar....
Yazarın Tüm Yazıları