Haydi...Denizli: Top sende

Güncelleme Tarihi:

Haydi...Denizli: Top sende
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Terim ve G.Saraylı futbolcular, UEFA Kupası'nı kazanarak Türk ulusuna bayram yaşattı. Şimdi Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek Milli Takımımız’dan başarı beklemek hakkımız...

Ama sen, şu ana kadar ne ciddi bir hazırlık maçı,ne de doğru dürüst bir kamp yaptırdın...

GALATASARAY Futbol Takımı ve Fatih Terim, Türkiye'ye büyük hizmet verdi. Bu başarı kolay olmadı. Viyana'dan başladı, İtalya'da, Almanya'da, İspanya'da, İngiltere'de ve Kopenhang'da noktalandı. UEFA Kupası coşkusu Türkiye'de daha bugüne kadar görülmemiş topluluğu karşılama törenine çekti. Fatih Terim ve futbolcular, Türk ulusuna karşı en büyük görevlerinden birini tamamlamanın mutluluğu içindeler herhalde. Buna karşılık Türkiye, onların tümünü bağırlarına bastı, kucakladı, çok uzaklarda da olsalar onlar için sevinç gözyaşları döktüler. Şimdi sıra Denizli ve talebelerinde...

ZAMAN DARALIYOR...

Sen bir dakikada Fenerbahçe'ye teknik direktör oldun. Seçim senindir. Buna karışmayı, dil uzatmayı asla düşünmüyorum. Ancaak, Milli Takımımız ne oluyor Mustafa? Bugüne kadar ne bir hazırlık maçı yapıldı, ne de doğru dürüst kamp.

Bu tabloyu istiyoruz...

GALATASARAY, Türk halkının yıllardır özlemini çektiği zafer tablosunu 17 Mayıs akşamı yaşattı. Kulüp takımımızın bu başarısından sonra şimdi gözler EURO 2000'e çevrildi. 70 milyon, A Milli Takımımız’dan da aynı başarıyı bekliyor.

Arada sırada göstermelik ikişer günlük kamplar ve basit antrenmanlarla yetinildi. Ortada ne plan, ne de porgram. 20 gün sonra Avrupa Şampiyonası başlıyor. Galatasaray'ın ve Fatih Terim'in bu başarısından sonra ulusça senden ve Milli Takım'dan başarı beklemek hakkımız.

KİMLER YOK Kİ...

Demekki Türk futbolcuları da bir şeyler yapabilir. Diyebilirsin ki, Hagi, Popescu, Taffarel ve Capone var. Ben de diyorum ki, onların yerlerine Milli Takım'da oynayan Rüştü, Tayfun, Tayfur, Ogün, Abdullah var. Çok iyi bir performans çizmiş Oktay var. Ve senin hep tekrarladığın gibi, ‘‘Hiçbir takımda oynamasa da benim Milli Takım'ın ilk onbirinde oynatırım’’ dediğin Sergen var.

BEKLENTİLERİMİZ

Hadi bakalım o zaman göster kendini. Senden kimse Avrupa Şampiyonluğu istemiyor. Beklentimiz, o çizgide değil. Senden en azından Milli Takımımız'ın iyi futbol oynamasını bekliyoruz. Artı eleme gurubundan sıyrılmasını bekliyoruz. Finallerde de Türk bayrağını göğsünde taşıyan Milli Takımımız'ı izlemek istiyoruz. Mustafa, F.Bahçe'nin çok problemi var. Yeni bir kadro kurmak zorundasın ama Milli Takımımız'ın da sana ihtiyacı var. Zira sen Milli Takımlar Teknik Direktörü'sün. Senin görevin sadece burada Türkiye'den, Hollanda'ya götürmek değil. Eleminasyon maçlarını çabuk bitirip, 10 gün sonra esas görevin kabul ettiğin F.Bahçe'ye bir an önce dönmek de olmamalı.

Senden açıklama bekliyorum. Yapacaklarını, planlarını, porgramlarını bir basın toplantısıyla Türk ulusuna bildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!